Details energieplafond bekend, uitwerking gunstiger dan eerder gedacht

Details energieplafond bekend, uitwerking gunstiger dan eerder gedacht

Minister Jetten voor Klimaat en Energie heeft de definitieve uitwerking van het energieplafond bekendgemaakt. Vanaf januari volgend jaar kost gas maximaal €1,45 per m3 voor de eerste 1200 m3 die verbruikt wordt. Voor elektriciteit is het plafond op €0,40 per kWh gesteld voor de eerste 2900 kWh. Boven beide drempels geldt de marktprijs.

Het prijsplafond geldt voor consumenten en andere ‘kleinverbruikers’, zoals ZZP’ers, winkels, verenigingen, kleine maatschappelijke organisaties en een deel van het kleine MKB. Voor de half miljoen Nederlandse huishoudens die gebruikmaken van stadsverwarming gaat een prijsplafond van €47,39 per gigajoule (GJ) gelden. Je hoeft zelf geen actie te ondernemen. De korting wordt verrekend via de energienota.

In november en december dit jaar krijgen alle huishoudens een energiecompensatie van €190,- per maand als overbrugging tot het prijsplafond in januari. Deze regeling zal net als de prijsplafonds via de energiebedrijven worden uitgevoerd. Wie een lagere energierekening heeft, krijgt evengoed €190,-.

Ook voor middelgrote en kleine bedrijven die relatief veel energie verbruiken komt er een regeling. Bakkerijen en productiebedrijven vallen bijvoorbeeld in deze groep. Deze Tegemoetkoming Energiekosten wordt naar verwachting pas op 1 april 2023 opengesteld, maar geldt dan wel met terugwerkende kracht vanaf 1 november 2022. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor bedrijven die nu al acute betalingsproblemen hebben.

Lees op de website van de NOS het hele verhaal

Voorzitter Enschede Energie geeft stokje door

Voorzitter Jeroen Jansen stopt aan het eind van dit jaar met zijn functie bij Enschede Energie. Hij gaf bij 1 Twente Enschede een interview waarin hij aangaf dat hij vertrouwen… Lees meer »

 29 november 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie geeft energiebespaartips

Enschede Energie geeft energiebespaartips ENSCHEDE – Afgelopen zaterdag gaf Enschede Energie bij haar kantoor energie bespaartips voor iedereen die daar behoefte aan heeft. “Als je alles bij elkaar optelt kan… Lees meer »

 23 november 2022  |  Rens Weustink
EnergieFonds Overijssel leent €50 miljoen van EIB

In de caravanstalling bij de familie Veldscholte (zonnedak De Geerts) vond op donderdag 10 november een bijzondere en feestelijke bijeenkomst plaats. Vertegenwoordigers van de Europese InvesteringsBank (EIB), EnergieFonds Overijssel(EFO) en… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Samen de winter door: Actiedag op zaterdag 19 november

Met meer dan 90 coöperaties in heel Nederland organiseert Enschede Energie de campagne ‘Samen de winter door’. De kick off van de campagne is op zaterdag 19 november om 13:00… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld

Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld In de kantine van het Zone College aan de Hengelosestraat werd afgelopen dinsdagavond een verduurzamingstraject aan bewoners van Twekkelerveld gepresenteerd. Een groep zogenaamde ‘koplopers’… Lees meer »

 28 oktober 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie zoekt nieuwe bestuursleden

Enschede Energie groeit en bloeit. We hebben inmiddels zo’n 600 leden. Daarmee zijn we met trots één van de grotere lokale, duurzame energiecoöperaties van Nederland. We wekken medio 2023 stroom… Lees meer »

 23 september 2022  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.