word
afnemer van

stadstroom

Word afnemer

Word afnemer van Stadstroom

Stadstroom is groene energie die in Enschede is opgewekt door andere leden van de coöperatie. Door de stroom lokaal op te wekken en te leveren, gaat minder stroom verloren aan transport. Ook leveren we binnenkort duurzaam gas. Zo werken we stap voor stap toe naar een energieneutraal Enschede.

Binnenkort is Stadstroom voor leden van Enschede Energie verkrijgbaar voor een eerlijke prijs. De eventuele winst steken we niet in eigen zak, maar in duurzame projecten in de stad. Als lid van Enschede Energie beslis jij zelf mee over welke projecten dit zijn.

Momenteel is Stadstroom nog in ontwikkeling. De contacten met eerste leveranciers is gelegd en we werken aan een rekenmodule waardoor jij straks een goede indruk krijgt van de kosten van Stadstroom. Een belangrijk element in de financiering van Enschede Energie is de zogenoemde postcoderoosregeling. Deze regeling komt er in grote lijnen op neer dat de uitwisseling van energie tussen aan elkaar grenzende postcodegebieden leidt tot het betalen van minder energiebelasting.

Meld je aan als lid van Enschede Energie en ontvang als eerste informatie over de ontwikkelingen rondom Stadstroom.

Hoe geef jij
Enschede energie ?

Het eerste initiatief waarmee we Enschede verduurzamen is Stadsstroom. Groene stroom die in Enschede wordt opgewekt en geleverd. Enerzijds door lokaal opwekken te stimuleren, anderzijds door de opgewekte stroom voor een eerlijk tarief te leveren aan andere leden van Enschede Energie. Omdat we een coöperatie zijn, stoppen we eventuele winst niet in eigen zak, maar in nieuwe projecten die Enschede verduurzamen.

Ja! ik doe mee
en geef
Enschede
energie!

Ik wil meer informatie over