Word project-
deelnemer van
Enschede Energie

Word projectdeelnemer

Word projectdeelnemer van Enschede Energie

Momenteel staan er verschillende projecten in Enschede op stapel. Met deze projecten wordt via zonnepanelen energie opgewekt en beschikbaar gesteld aan andere leden van de coöperatie. Zo wordt de duurzaamheid vergroot en komt een energieneutraal Enschede een stapje dichterbij.

Alle leden van Enschede Energie kunnen deelnemer worden van deze projecten. Je kiest dan een project dat je interessant vindt en bepaalt zelf welk bedrag je beschikbaar stelt voor de aankoop van zonnepanelen.

De investering heeft de vorm van een spaarrekening. Na 15 jaar hebben deelnemers hun inleg met rente teruggekregen. In de tussentijd ontvang je als investeerder jaarlijks een rendement van tenminste 3 procent. In een zonnig productiejaar kan dit oplopen tot maar liefst 6 procent. Je investeert daarmee in een duurzamer Enschede en profiteert bovendien van het rendement. Je hoeft niet in Enschede te wonen om investeerder te worden.

De eerste projecten waarin je kunt investeren zijn momenteel in ontwikkeling. Meld je aan als lid van Enschede Energie en ontvang als eerste informatie over de status van projecten en jouw mogelijkheden.

Hoe geef jij
Enschede energie ?

Het eerste initiatief waarmee we Enschede verduurzamen is Stadsstroom. Groene stroom die in Enschede wordt opgewekt en geleverd. Enerzijds door lokaal opwekken te stimuleren, anderzijds door de opgewekte stroom voor een eerlijk tarief te leveren aan andere leden van Enschede Energie. Omdat we een coöperatie zijn, stoppen we eventuele winst niet in eigen zak, maar in nieuwe projecten die Enschede verduurzamen.