Enschede gaat energie opwekken bij Twente Milieu

Ontwikkelingen rond project Twente Milieu

Enschede Energie heeft als één van haar doelen om zonnepanelenprojecten op te zetten. Op duurzame wijze wordt stroom opgewekt en vervolgens in Enschede verspreid. Het eerste project wat nu in de steigers staat, gaat op de daken van Twente Milieu aan de Marssteden uitgevoerd worden. Het gaat hierbij om een aantal van 859 panelen (opbrengst gemiddeld per jaar: 195.000 kWh). Ze worden gelegd op de platte daken van de werkplaats, de onderhoudsruimte en de schuine daken van de stalling. Voor zowel Twente Milieu als Enschede Energie is dit project interessant omdat beiden zichtbaar willen bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving.

Het opzetten van zo’n eerste project is voor onze coöperatie een uitdagende en leerzame opgave geweest. Via de gemeente hebben we contact gelegd met Twente Milieu en zijn de voorbereidingen gestart. Een constructeur heeft berekend of de daken geschikt waren om de zonnepanelen te kunnen dragen. Bekeken is hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden en op welke gunstige manier. In een uitgebreid offertetraject zijn alle voors en tegens van de aanbieders afgewogen. Installateur/constructiebedrijf Wopereis kwam hier als beste uit de bus. Daarnaast is SDE-subsidie toegekend, zodat een goede business case kan worden opgezet en het project ook economisch rendabel is. Kortom, voor zo’n project gerealiseerd kan worden moet er veel gebeuren en geregeld worden. Voor Enschede Energie dus ook een project om veel van te leren, waarbij de goede samenwerking met het team van Twente Milieu heel stimulerend is geweest.

Inmiddels zijn we in de afrondende fase beland van de voorbereiding beland. Contracten gaan getekend worden door Twente Milieu en Enschede Energie, zodat we minimaal 15 jaar lang plezier hebben van de opgewekte zonne-energie en een goede samenwerking met elkaar waarborgen. Voor de financiering worden de leden van Enschede Energie uitgenodigd om te vragen of ze willen participeren in het project en delen in de opbrengsten van dit project (crowdfunding). Dit kan al met bedragen vanaf € 100,- tegen een rentepercentage van 4%.

De planning is dat we in de maand september deze bijeenkomst voor onze leden gaan organiseren. Daarna staan alle seinen op groen om te starten met het leggen van de panelen. De verwachte oplevering van het project bij Twente Milieu wordt november. Dat moment laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan! Zo blijven bezig met het geven van energie aan Enschede!

Enschede gaat energie opwekken bij Twente Milieu

Ontwikkelingen rond project Twente Milieu Enschede Energie heeft als één van haar doelen om zonnepanelenprojecten op te zetten. Op duurzame wijze wordt stroom opgewekt en vervolgens in Enschede verspreid. Het eerste project wat nu in de steigers staat, gaat op de daken van Twente Milieu aan de Marssteden uitgevoerd worden. Het gaat hierbij om een… Lees meer »

Overijssels Platform EnergieCoöperaties

In veel plaatsen in Overijssel zijn Energiecoöperaties ontstaan, vergelijkbaar met Enschede Energie. De steun van provincie en gemeenten is daarbij vaak een belangrijk extra zetje om door te pakken. Beide overheden vinden ons soort organisaties belangrijk, omdat ze de energiedoelstellingen van Parijs ook op provinciaal en gemeentelijk niveau willen halen. Op 27 juni was in… Lees meer »

Versterking gezocht !

Ons vaste team van vrijwilligers steekt de armen fors uit de mouwen om Enschede Energie goed van de grond te krijgen. Ons eerste project wordt kort na de zomer gerealiseerd, meer projecten zijn  in voorbereiding. Naast het bestuur is een viertal werkgroepen actief: Projecten, PR & Communicatie, Financieel / Juridisch en Organisatie. Steeds vaker dienen… Lees meer »

50ste lid aangemeld

Enschede Energie heeft haar 50ste lid ingeschreven. Toegegeven, 50 leden is nog heel ver van onze doelstelling om in 10 jaar 10.000 huishoudens in de gemeente Enschede lid te kunnen noemen maar we staan aan het begin. We merken dat er veel sympathie is voor onze coöperatie en dat vertaalt zich in spontane aanmeldingen. Onder de… Lees meer »

Enschede Energie gaat stroom leveren vanaf 1 augustus

Het is zover, Enschede Energie gaat stroom leveren!  Vanaf 1 augustus gaat Enschede Energie in samenwerking met de Coöperatieve Duurzame Energie Unie écht duurzame, in Nederland opgewekte, stroom leveren. Daarvoor is een samenwerkingsovereenkomst getekend. Niet voor niets is de Duurzame Energie Unie als partner gekozen. Het is de enige energieleverancier op coöperatieve basis. Inmiddels zijn… Lees meer »

Jeroen Jansen live tijdens Enschede Wekt Op

Op 15 februari was de voorzitter van Enschede Energie, Jeroen Jansen, te gast bij de slot avond van Enschede Wekt.

Informatie Avond in de Magneet

Maandag avond 10 april staat de eerste informatie avond gepland voor Enschede Energie. Op deze avond vertellen we je graag meer over de stand van zaken.

Ja! ik doe mee
en geef
Enschede
energie!

Ik wil meer informatie over