Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld

Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld


In de kantine van het Zone College aan de Hengelosestraat werd afgelopen dinsdagavond een verduurzamingstraject aan bewoners van Twekkelerveld gepresenteerd. Een groep zogenaamde ‘koplopers’ heeft samen met Enschede Energie, woningbouwcorporaties, Bewonersplatform Twekkelerveld en de Gemeente Enschede geruime tijd gewerkt aan het ontwikkelen van een verduurzamingstraject voor woningen in de wijk. Maatwerk was vanaf het begin het uitgangspunt. Zo kunnen woningen in allerlei soorten en maten op een passende manier verduurzaamd worden. De 50 gratis duurzaamheidsscans zijn direct vergeven.

Eén van de koplopers en tevens presentator van de informatieavond was Boudewijn Timmermans: “We vonden het met de groep koplopers vanaf het begin een voorwaarde dat de verduurzaming in onze wijk gericht wordt aangepakt samen met bewoners. Elke woning heeft wat anders nodig en elk huishouden heeft een ander wensenpakket en budget.”

Hij vervolgt: “We begonnen daarom met het inventariseren van de diverse typen woningen die we vervolgens indeelden in categorieën. Dit deden we op basis van een onderzoek van advies- en ingenieursbureau Tauw. Samen met Enschede Energie en enkele adviesbureaus op het gebied van verduurzamen werkten we voorbeelden uit van duurzaamheidsscans. We wilden een gedegen, haalbaar en goed toepasbaar advies per woning kunnen aanbieden. Dat hebben we nu allemaal op de rit.” “De adviesrapporten dienen dan als basis voor de concrete aanpak van de verduurzaming van de woningen. We zijn blij dat we dankzij een subsidie van de Gemeente Enschede 50 gratis duurzaamheidsscans kunnen verstrekken” besluit Timmermans.

Grote opkomst van bewoners: 50 duurzaamheidsscans snel vergeven
Na een plenair gedeelte met uitleg over het verduurzamingstraject was er ruim de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en alvast de eerste vragen te stellen aan de duurzaamheidsadviseurs en aan medewerkers van Enschede Energie. Bewoners schreven zich massaal in voor de duurzaamheidsscans. Alle 50 beschikbare scans zijn vergeven. Een goede start van de verduurzaming van Twekkelerveld!

Voorzitter Enschede Energie geeft stokje door

Voorzitter Jeroen Jansen stopt aan het eind van dit jaar met zijn functie bij Enschede Energie. Hij gaf bij 1 Twente Enschede een interview waarin hij aangaf dat hij vertrouwen… Lees meer »

 29 november 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie geeft energiebespaartips

Enschede Energie geeft energiebespaartips ENSCHEDE – Afgelopen zaterdag gaf Enschede Energie bij haar kantoor energie bespaartips voor iedereen die daar behoefte aan heeft. “Als je alles bij elkaar optelt kan… Lees meer »

 23 november 2022  |  Rens Weustink
EnergieFonds Overijssel leent €50 miljoen van EIB

In de caravanstalling bij de familie Veldscholte (zonnedak De Geerts) vond op donderdag 10 november een bijzondere en feestelijke bijeenkomst plaats. Vertegenwoordigers van de Europese InvesteringsBank (EIB), EnergieFonds Overijssel(EFO) en… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Samen de winter door: Actiedag op zaterdag 19 november

Met meer dan 90 coöperaties in heel Nederland organiseert Enschede Energie de campagne ‘Samen de winter door’. De kick off van de campagne is op zaterdag 19 november om 13:00… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld

Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld In de kantine van het Zone College aan de Hengelosestraat werd afgelopen dinsdagavond een verduurzamingstraject aan bewoners van Twekkelerveld gepresenteerd. Een groep zogenaamde ‘koplopers’… Lees meer »

 28 oktober 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie zoekt nieuwe bestuursleden

Enschede Energie groeit en bloeit. We hebben inmiddels zo’n 600 leden. Daarmee zijn we met trots één van de grotere lokale, duurzame energiecoöperaties van Nederland. We wekken medio 2023 stroom… Lees meer »

 23 september 2022  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.