Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld

Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld


In de kantine van het Zone College aan de Hengelosestraat werd afgelopen dinsdagavond een verduurzamingstraject aan bewoners van Twekkelerveld gepresenteerd. Een groep zogenaamde ‘koplopers’ heeft samen met Enschede Energie, woningbouwcorporaties, Bewonersplatform Twekkelerveld en de Gemeente Enschede geruime tijd gewerkt aan het ontwikkelen van een verduurzamingstraject voor woningen in de wijk. Maatwerk was vanaf het begin het uitgangspunt. Zo kunnen woningen in allerlei soorten en maten op een passende manier verduurzaamd worden. De 50 gratis duurzaamheidsscans zijn direct vergeven.

Eén van de koplopers en tevens presentator van de informatieavond was Boudewijn Timmermans: “We vonden het met de groep koplopers vanaf het begin een voorwaarde dat de verduurzaming in onze wijk gericht wordt aangepakt samen met bewoners. Elke woning heeft wat anders nodig en elk huishouden heeft een ander wensenpakket en budget.”

Hij vervolgt: “We begonnen daarom met het inventariseren van de diverse typen woningen die we vervolgens indeelden in categorieën. Dit deden we op basis van een onderzoek van advies- en ingenieursbureau Tauw. Samen met Enschede Energie en enkele adviesbureaus op het gebied van verduurzamen werkten we voorbeelden uit van duurzaamheidsscans. We wilden een gedegen, haalbaar en goed toepasbaar advies per woning kunnen aanbieden. Dat hebben we nu allemaal op de rit.” “De adviesrapporten dienen dan als basis voor de concrete aanpak van de verduurzaming van de woningen. We zijn blij dat we dankzij een subsidie van de Gemeente Enschede 50 gratis duurzaamheidsscans kunnen verstrekken” besluit Timmermans.

Grote opkomst van bewoners: 50 duurzaamheidsscans snel vergeven
Na een plenair gedeelte met uitleg over het verduurzamingstraject was er ruim de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en alvast de eerste vragen te stellen aan de duurzaamheidsadviseurs en aan medewerkers van Enschede Energie. Bewoners schreven zich massaal in voor de duurzaamheidsscans. Alle 50 beschikbare scans zijn vergeven. Een goede start van de verduurzaming van Twekkelerveld!

Jaarlijkse Ledenvergadering goed bezocht

Woensdag 15 november vond de jaarlijkse Ledenvergadering plaats in de Performance Factory. Er waren ongeveer 60 mensen aanwezig bij de vergadering. Op de agenda stonden enkele officiële zaken zoals het afscheid van Bob Zomerplaag van de Ledenraad en het voorstellen van het nieuwe lid van de Ledenraad in de persoon van Marie-José. Vanuit Enschede Energie… Lees meer »

 4 december 2023  |  Rens Weustink
Verkiezingen: Hoe groen zijn partijen?
De Tweede Kamerverkiezingen staan alweer voor de deur. Het campagnereces is begonnen. Dat wil zeggen dat je nu meer en meer van alle partijen gaat zien en horen. Politici en bestuurders zitten aan talkshowtafels, trekken het land in om campagne te voeren en proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen. Vanuit Enschede Energie geven we geen... Lees meer »
 2 november 2023  |  Rens Weustink
Enschede Energie bij Het Keukentafelgesprek

Vanmorgen zijn Ruud Mulder en Rens Weustink geïnterviewd voor de podcast Het Keukentafelgesprek. In eerdere seizoenen van deze podcast zijn burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere bestuurders geïnterviewd. Nu is het de beurt aan groen leiderschap.   Groen leiderschap De nieuwe serie podcasts van Het Keukentafelgesprek gaat over groen leiderschap. Dit leiderschap vind je op diverse… Lees meer »

 20 oktober 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het de landelijke natuurwerkdag. Van 12:00 tot 16:30 uur kan je ons helpen met het groenonderhoud op Zonnepark De Elsmoat. Een uniek, groen en coöperatief zonnepark net ten zuid-oosten van Enschede. Meld je aan om te helpen via de website van de natuurwerkdag Op dit zonnepark zijn 2 grote houtwallen… Lees meer »

 11 oktober 2023  |  Rens Weustink
Geslaagde Open Energiedag bij Zonnepark De Elsmoat

Op zaterdag 16 september was Zonnepark De Elsmoat toegankelijk voor het publiek tijdens de Open Energiedag 2023. Er kwamen tussen 13:00 en 17:00 uur zo’n 200 mensen een kijkje nemen op dit groene en coöperatieve zonnepark. Foto: Dennis Moekotte, Moekotte Media Creative Agency Tijdens de rondleiding werden verschillende vragen gesteld en beantwoord door projectmedewerkers van… Lees meer »

 20 september 2023  |  Rens Weustink
Kom kijken bij ons coöperatieve zonnepark!

Tijdens de landelijke Open Energiedag 2023 houden wij een open dag bij ons gloednieuwe Zonnepark De Elsmoat. Dit zonnepark is bijzonder door de coöperatieve aanpak en de grote aandacht voor de landschappelijke inpassing in de omgeving. Ben je nog geen lid van Enschede Energie? Kijk ook eens op onze Doe mee pagina om te zien… Lees meer »

 19 augustus 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.