Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld

Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld


In de kantine van het Zone College aan de Hengelosestraat werd afgelopen dinsdagavond een verduurzamingstraject aan bewoners van Twekkelerveld gepresenteerd. Een groep zogenaamde ‘koplopers’ heeft samen met Enschede Energie, woningbouwcorporaties, Bewonersplatform Twekkelerveld en de Gemeente Enschede geruime tijd gewerkt aan het ontwikkelen van een verduurzamingstraject voor woningen in de wijk. Maatwerk was vanaf het begin het uitgangspunt. Zo kunnen woningen in allerlei soorten en maten op een passende manier verduurzaamd worden. De 50 gratis duurzaamheidsscans zijn direct vergeven.

Eén van de koplopers en tevens presentator van de informatieavond was Boudewijn Timmermans: “We vonden het met de groep koplopers vanaf het begin een voorwaarde dat de verduurzaming in onze wijk gericht wordt aangepakt samen met bewoners. Elke woning heeft wat anders nodig en elk huishouden heeft een ander wensenpakket en budget.”

Hij vervolgt: “We begonnen daarom met het inventariseren van de diverse typen woningen die we vervolgens indeelden in categorieën. Dit deden we op basis van een onderzoek van advies- en ingenieursbureau Tauw. Samen met Enschede Energie en enkele adviesbureaus op het gebied van verduurzamen werkten we voorbeelden uit van duurzaamheidsscans. We wilden een gedegen, haalbaar en goed toepasbaar advies per woning kunnen aanbieden. Dat hebben we nu allemaal op de rit.” “De adviesrapporten dienen dan als basis voor de concrete aanpak van de verduurzaming van de woningen. We zijn blij dat we dankzij een subsidie van de Gemeente Enschede 50 gratis duurzaamheidsscans kunnen verstrekken” besluit Timmermans.

Grote opkomst van bewoners: 50 duurzaamheidsscans snel vergeven
Na een plenair gedeelte met uitleg over het verduurzamingstraject was er ruim de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en alvast de eerste vragen te stellen aan de duurzaamheidsadviseurs en aan medewerkers van Enschede Energie. Bewoners schreven zich massaal in voor de duurzaamheidsscans. Alle 50 beschikbare scans zijn vergeven. Een goede start van de verduurzaming van Twekkelerveld!

Filmavond: The Biggest Little Farm + naborrel

We houden op vrijdag 21 april vanaf 19:15 uur onze eerste ledenactiviteit! Om elkaar als leden te leren kennen en samen wat leuks te doen gaan we een film kijken en daarna borrelen. We gaan bij Filmhuis Concordia aan de Oude Markt de prachtige film ‘The Biggest Little Farm’ kijken. Filmmaker John en zijn vrouw… Lees meer »

 30 maart 2023  |  Rens Weustink
Eerste jubileum voor zonnedak Twente Milieu

Vijf jaar geleden leverde Enschede Energie haar eerste zonneproject op! Zonnedak Twente Milieu werd op vrijdag 26 januari 2018 officieel geopend door een gezamenlijke druk op de rode knop. Oprichter en toenmalig voorzitter Jeroen Jansen drukte samen met wethouder Eelco Eerenberg, gedeputeerde Annemieke Traag en Twente Milieu directeur Lisette Bosch op de knop. Op de… Lees meer »

 29 maart 2023  |  Rens Weustink
Energietarieven dalen

We hebben een keer goed nieuws van de energiemarkten. Gelukkig dalen de laatste tijd de energieprijzen weer! Na een lange periode met enorm hoge prijzen, gaat het nu beter. Dit komt omdat in Europa de meeste landen hun gasopslagen nog goed gevuld hebben terwijl de winter op z’n eind loopt. Het relatief zachte winterweer en… Lees meer »

 21 maart 2023  |  Rens Weustink
Stem duurzaam. Vandaag kan jij het verschil maken.

Vandaag heb jij de kans om Enschede vooruit te helpen! Hoe? Door bij de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen op een partij te stemmen die oog heeft voor verduurzaming en de energietransitie. We geven je vanuit Enschede Energie geen stemadvies op partijniveau, maar moedigen je natuurlijk wel aan om te stemmen op partijen die onze… Lees meer »

 15 maart 2023  |  Rens Weustink
Enschede Energie en Pontus starten unieke pilot met rechtstreekse energielevering

Enschede Energie en Pontus Heattreatment starten een pilot voor de directe levering van elektriciteit. De Enschedese duurzame energiecoöperatie levert vanaf nu rechtstreeks stroom aan de op het Kennispark gevestigde heat treatment specialist Pontus. Landelijk is dit de eerste keer dat een lokale energieproducent het zogenaamde Zelfleveringsmodel+ op deze manier toepast. Pontus gebruikt bij de productie… Lees meer »

 2 maart 2023  |  Rens Weustink
Gebiedsplan Broekheurne: Enschede Energie denkt mee

Op donderdagavond 23 februari was er in Buurse bij Captain Jack een inloopbijeenkomst voor bewoners van de Broekheurne. De gebiedscommissie Broekheurne organiseerde de bijeenkomst na vragen uit de buurt over de mogelijkheden van windenergie. In het gebiedsproces zijn er plannen voor een zonnepark in de Broekheurne. Daarbij zou prima de combinatie met 1 of 2… Lees meer »

 1 maart 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.