We hebben weer een nieuw zonnedak-project, ons vijfde alweer in Enschede! Bij Het Mors aan de Haaksbergerstraat zijn Enschede Energie en ECBE (Energie Coöperatie Buitengebied Enschede) aan de slag geweest met een nieuw postcoderoosproject. In totaal zijn 700 zonnepanelen gelegd op een viertal opslagboxen. Dakeigenaar Gerrit Kleine Wiecherink heeft in 2018 op twee daken van Het Mors al een zonnepaneelsysteem geplaatst om hiermee zelf genoeg stroom op te wekken voor zijn bedrijfspand. Maar vier opslagboxen op het terrein bleven onbenut en dat is toch wel zonde, want waarom zou je daar óók geen zonnepanelen kunnen plaatsen?

We passen bij dit project de postcoderoosregeling toe: als je zelf geen zonnepanelen op je dak hebt zonnepanelen liggen, kun je stroom afnemen van een zonnedak bij jou in de buurt. Je profiteert hierdoor van de teruggave van de energiebelasting met een voordeel van maximaal 4 cent korting per kWh. Dat is voor de meeste huishoudens meer dan € 100,- per jaar, en dat 15 jaar lang.

Inmiddels is dit project opgeleverd en produceren de 700 zonnepanelen stroom op voor ruim 50 huishoudens in de buurt van dit zonnedak. Ze profiteren hierbij van de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel postcoderoosregeling genoemd. Meer informatie over deze regeling vind je op onze postcoderoospagina.

Projectinformatie

Start opwekking: Juli 2020
Soort panelen: 335 WP
Aantal panelen: 700 panelen
Aantal KWh: 194.000 kWh
Aantal huishoudens: ca. 55 huishoudens
Aantal certificaten: 440 á € 100,-
Soort project: PCR