In 2019 heeft Enschede Energie samen met Energie Coöperatie Buitengebied Enschede haar eerste postcoderoosproject gerealiseerd. Bij deelname kunnen deelnemers die in de buurt van een postcoderoosproject wonen, profiteren van teruggave van de energiebelasting zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak liggen. Bij dit project is het ook mogelijk financieel te participeren in dit project en zo te profiteren van een aantrekkelijke rente van 5%.

Op onze Postcoderoos-pagina vind je meer informatie over hoe de regeling werkt en hoe wij dit zogeheten Op Rozen Model toepassen.

In het voorjaar van 2019 is op de Buurserstraat in Enschede (Koosveld Recreatiewoningen) asbest dakbedekking verwijderd en nieuwe dakbedekking geplaatst. Op twee daken zijn vervolgens 286 zonnepanelen gelegd die een gemiddelde jaaropbrengst genereren van 77.000 kWh (goed voor het stroomverbruik van zo’n 23 huishoudens). Daarnaast zijn er ook extra panelen gelegd voor de recreatiewoningen en de boerderij. Deze gebouwen gebruiken nu 100% lokaal duurzaam opgewekte stroom.

Projectinformatie

Start opwekking: September 2019
Soort panelen: 315 WP
Aantal panelen: 286 panelen
Aantal KWh: 74.653 kWh
Aantal huishoudens: ca. 23 huishoudens
Aantal certificaten: 230 á € 100,-
Soort project: PCR

Klik hier voor de actuele opbrengstgegevens van het project Koosveld.

Wil je meer informatie over Postcoderoosprojecten, kijk dan op onze Postcoderoos-pagina of neem contact op via e-mailadres: info@enschede-energie.nl