Ontvang een zonnig voordeel van 4 cent per kWh!

Bij Enschede Energie en Energie Coöperatie Buitengebied Enschede kun je vanaf nu meedoen aan collectieve zonnedaken. Deze projecten noemen we postcoderoosprojecten. Bij deelname kunnen deelnemers die in de buurt van een postcoderoosproject wonen, profiteren van teruggave van de energiebelasting zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak liggen. Word lid en neem stroom van ons af via de project. Je ontvangt dan een aantrekkelijk voordeel: 4 cent korting per kWh. Ook is het mogelijk financieel te participeren in dit project en zo te profiteren van een aantrekkelijke rente van 5%. Daarover is onderaan deze pagina meer informatie te vinden.

 

Hoe kan ik profiteren als ik stroom afneem van dit project?

Op onze Postcoderoos-pagina vind je meer informatie over hoe de regeling werkt. Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven als stroomafnemer van dit project. Je kunt hier mee profiteren op je energierekening met een voordeel van 4 cent per kWh. Er is een aanmeldformulier online gezet, waarbij je de deelname kenbaar kunt maken. Zie hiervoor deze pagina en volg de instructies op. Na ontvangst van het formulier krijg je een ledenovereenkomst van de postcoderooscoöperatie opgestuurd en zul je geïnformeerd worden over het project.

 

Het zonnepaneelproject

Onlangs is op een locatie aan de Buurserstraat in Enschede (Koosveld Recreatiewoningen) asbest dakbedekking verwijderd en nieuwe dakbedekking geplaatst. In de zomer van 2019 is het plan zonnepanelen te plaatsen. De samenwerkende Enschedese energie-coöperaties CEE (Coöperatie Enschede Energie) en ECBE (Energie Coöperatie Buitengebied Enschede) gebruiken het grootste deel van die zonnepanelen voor het postcoderoos-project Koosveld. Op twee daken worden 284 zonnepanelen gelegd die een gemiddelde jaaropbrengst genereren van 77.000 kWh (goed voor het stroomverbruik van zo’n 22 huishoudens). De totale jaarbesparing op de uitstoot van schadelijk CO2 bedraagt ca. 59.000 kg. De eerste stroom van de panelen wordt in september 2019 opgewekt.

De familie Berenbroek verhuurt diverse recreatiewoningen op haar erf. Daarbij staan ook een schapenstal en een grote schuur op het erf. Het asbestdak van de grote schuur is in het voorjaar van 2019 vervangen door nieuw materiaal. De familie Berenbroek vond dit een mooie mogelijkheid om iets maatschappelijks te betekenen voor de omgeving: “De coöperatieve gedachte en aanpak spreekt ons erg aan. Bij dit zonnepaneelproject wordt iedereen er beter van!”

Dit zonnedakproject is het eerste postcoderoosproject in Enschede. Elk lid van Coöperatie Enschede Energie kan meedoen en wel op twee verschillende manieren:

– Stroom afnemen voor een gunstig tarief (4 cent korting per kWh) als deelnemer in de postcoderoos.

– Als investeerder in dit nieuwe project. Leden kunnen aangeven te participeren met een financiële deelname.  Zo draag je bij aan het duurzamer maken van onze gemeente, maar ook ontvang je 15 jaar lang een aantrekkelijk rendement van 5%. Je kunt al vanaf € 100,- meedoen door certificaten te kopen.

 

Hoe kan ik investeren in dit project?

Naast stroomafnemers hebben we ook participanten nodig voor dit project om zo de gehele financiering mogelijk te maken. De investering is éénmalig. Van de totale investering wordt het gehele project gefinancierd inclusief de jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en verzekering.

Enschede Energie stelt voor dit projecten 210 certificaten beschikbaar aan haar leden. Elk certificaat heeft een nominale waarde van € 100,-. De looptijd van het project bedraagt maximaal 15 jaar. De eerste 3 jaar wordt 5% rente uitgekeerd. In de 12 jaar daarna wordt naast deze rente ook de inleg in jaarlijks gelijke delen uitgekeerd. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 50 certificaten. Het lidmaatschap van Enschede Energie kost € 10,- per jaar.

Bij deelname in het Koosveld-project, bijvoorbeeld met 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van je deelname er als volgt uit:

 

Een uitgebreide informatiebrochure is beschikbaar voor dit project en kun je hier downloaden.
Het bijbehorende certificatenreglement is hier te vinden.

Update: Het is niet meer mogelijk om deel te nemen in dit project. Op korte termijn gaan we met een nieuw zonnedakproject van start waar wederom leden aan kunnen deelnemen en mee kunnen profiteren.
 

Wil je meer informatie over deelname in het project Koosveld of andere projecten, neem dan contact op via e-mailadres: info@enschede-energie.nl