We gaan weer aan de slag met een nieuw zonnedak, deze keer in Lonneker. Bij Levink Assink installeren we 687 zonnepanelen op zijn schuren en zorgen zo voor een nieuwe bijdrage aan de Enschedese duurzaamheidsdoelstellingen. Als lid van de coöperatie kun je meedoen met dit project door te investeren in certificaten. Zo maak je dit zonnepaneelproject mogelijk en profiteer je van een aantrekkelijke rente van 5%. Klik op deze pagina voor meer informatie

Het zonnepaneelproject

Harry Levink heeft een boerderij met jonge koeien en vindt het belangrijk iets te doen met duurzaamheid. Al generaties lang leeft de familie Assink in dit mooie gedeelte van Lonneker. Trouwde er vroeger een man van buiten in deze familie? Dan kreeg hij ook de achternaam Assink en liet zijn eigen achternaam vallen. Tegenwoordig loopt dat wel iets anders, maar we geven dit project wel de dubbele naam Levink Assink.

Op de grote stalschuur installeert de coöperatie 687 zonnepanelen. Daarnaast komen er 56 zonnepanelen om volledig te voorzien in het elektriciteitsverbruik van de boerderij. Harry Levink vertelt:  “Ik zie liever niet de panelen op het weiland, laten we eerst daken doen.”  Hij merkt wel op dat het aantrekkelijker moet worden om de daken te benutten: “Veel daken voldoen nu qua constructie niet, de draagkracht van de constructie moet verstevigd worden voor de zonnepanelen. De overheid zou dit veel meer moeten stimuleren.” Bij dit project moest er ook een deel van het dak worden verstevigd voordat de zonnepanelen gelegd mogen worden.

Nu dat gedaan is en de planning van Enexis duidelijk is, kunnen we starten met dit nieuwe zonnepaneelproject van 687 zonnepanelen. Dit zonnedak heeft een gemiddelde jaaropbrengst van 215.000 kWh, dat is gelijk aan zo’n 60 huishoudens. We verwachten in het najaar van 2021 dit project op het net aan te kunnen sluiten.

Documenten
Hieronder stellen we een aantal documenten beschikbaar die geldig zijn voor investeren in het zonnedak Levink – Assink

Profiteer als investeerder