Wil je meehelpen bij het verduurzamen van Enschede én korting op je energierekening? Sluit je dan aan bij één van onze lokale projecten!

Bij Enschede Energie kun je lokaal opgewekte, groene stroom afnemen, bijvoorbeeld van collectieve zonnedaken in jouw buurt. Zeker 10 nieuwe zonnedaken gaan we dit jaar realiseren. Hiermee wekken we stroom op voor 400 huishoudens. Het goede nieuws is: nieuwe en bestaande leden kunnen weer aan deze daken meedoen! Het maakt niet uit of je al stroom afneemt van een ander zonnedak of eigen zonnepanelen op je dak hebt. Wil je meer weten over deze nieuwe regeling? Lees dan verder onder het interesseformulier.

Schrijf je alvast in op het interesseformulier, dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en ben je er als eerste bij.

En ben je nog niet overgestapt naar Enschede Energie = OM, stap dan nu over, dan kan je  straks direct aansluiten bij de lokale projecten!

Wie kunnen er meedoen?

Je kunt aansluiten bij een lokaal project als je in één van de volgende postcodes woont:

  • Enschede Noord: 7522, 7523, 7524, 7525 en 7531
  • Enschede Zuid-West: 7513, 7514, 7521, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547 en 7548
  • Enschede Zuid-Oost: 7511, 7512, 7532, 7533, 7534, 7535, 7541, 7542

Interesseformulier nieuwe lokale zonneprojecten

Per 1 april komt er een nieuwe regeling voor lokale energiecoöperaties, namelijk de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking. Een hele mond vol, wij korten dit af tot de SCE-regeling. Het is de opvolger van de Regeling Verlaagd Tarief  (RVT), ook wel bekend als de postcoderoosregeling.

Voor onze energiecoöperatie betekent het dat we de meeste nieuwe collectieve zonnedaken met de SCE-regeling gaan organiseren. We zijn nu volop bezig met de voorbereiding van de subsidieaanvraag voor circa 15 zonnedaken door het opstellen en verzamelen van allerlei documenten voor de rijksoverheid. Daarbij maken we ook plannen hoe onze leden kunnen deelnemen aan deze nieuwe zonnedaken. We willen hierbij net als bij de vorige regeling het principe hanteren: “Iedereen kan meedoen en meeprofiteren van lokaal opgewekte stroom”.

Let op: de bestaande zonnedaken blijven vallen onder de Regeling Verlaagd Tarief . Deelnemers die nu al meedoen met een collectief zonnedak blijven 15 jaar lang het voordeel van deze regeling ontvangen. Ook kunnen deelnemers van deze regeling tegelijk meedoen met de SCE-regeling: zo profiteer je dubbel en ben je bovendien dubbel zo duurzaam bezig.