Hoe kan ik investeren in een zonnestroom-project?

Leden van Enschede Energie kunnen investeren in projecten door in te schrijven op certificaten en ontvangen hiermee een rente van 4%. We hebben investeerders nodig voor onze zonnestroomprojecten om zo de gehele financiering mogelijk te maken. U kunt als lid hier aan bijdragen. De investering is éénmalig. Daarvan wordt het desbetreffende project gefinancierd inclusief de jaarlijks terugkerende kosten zoals onderhoud en verzekering.

De looptijd van onze projecten bedraagt maximaal 15 jaar. Gedurende deze periode wordt jaarlijks 4% rente uitgekeerd. Vanaf het vierde jaar wordt naast deze rente ook de inleg in jaarlijks gelijke delen terugbetaald. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 100 certificaten.

Bij een investering in een project van bijvoorbeeld 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van de investering er als volgt uit:

 
Status 02-05-2023: Momenteel is er ingeschreven op alle beschikbare certificaten van zonnestroomprojecten. Wilt u meedoen met certificaten in nieuwe projecten van Enschede Energie? Houd dan de nieuwsbrief in de gaten en/of word lid van onze coöperatie
 

Documenten

Hieronder vindt u een aantal documenten die geldig zijn voor de inmiddels afgeronde investeringsmogelijkheid ‘Zonneparken De Roodmolen en De Elsmoat’.

Gegevens aanbieder van certificaten:
Zonnestroominstallatie Eschmarke I BV
Bezoekadres: Boulevard 1945 – 276 / 7511 AH Enschede

KvK-nummer: 86140612