Hoe kan ik investeren in een project?

Leden van Enschede Energie kunnen ook investeren in projecten door in te schrijven op certificaten en hiermee een rente van 5% ontvangen. Naast deelnemers hebben we ook investeerders nodig voor projecten om zo de gehele financiering mogelijk te maken. De investering is éénmalig. Daarvan wordt het desbetreffende project gefinancierd inclusief de jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en verzekering.

De looptijd van onze projecten bedraagt maximaal 15 jaar. Gedurende deze periode wordt jaarlijks 5% rente uitgekeerd. Vanaf het vierde jaar wordt naast deze rente ook de inleg in jaarlijks gelijke delen terugbetaald. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 50 certificaten.

Bij een investering in een project van bijvoorbeeld 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van de investering er als volgt uit:

Betaalschemavoorinvesteerders

Inschrijven met certificaten

Status 16 december – 18:20 uur: Dat ging weer razendsnel! Voor zonnedak Robson is er ingeschreven op alle 150 beschikbare certificaten. De inschrijvers krijgen een bevestiging en ook een bericht over de verdere voortgang van dit zonnepaneelproject.

Bij een nieuw zonnedak-project kan er weer ingeschreven op het reserveren van certificaten. Houd de nieuwsbrief en website in de gaten voor volgende zonnedaken waar aan u kunt deelnemen.

Het is ook mogelijk een mail te sturen naar info@enschede-energie.nl met de mededeling dat u graag in toekomstige zonnedaken mee wil doen met certificaten. We zetten u vervolgens op een ‘wachtlijst’ en benaderen u als eerste wanneer een nieuw project wordt opgestart.

Documenten

Hieronder vindt u een aantal documenten die geldig zijn voor het zonnedak Robson: