Hoe kan ik investeren in een zonnedak-project?

Leden van Enschede Energie kunnen ook investeren in projecten door in te schrijven op certificaten en hiermee een rente van 5% ontvangen. We hebben investeerders nodig voor de zonnedaken om zo de gehele financiering mogelijk te maken. De investering is éénmalig. Daarvan wordt het desbetreffende project gefinancierd inclusief de jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en verzekering.

De looptijd van onze projecten bedraagt maximaal 15 jaar. Gedurende deze periode wordt jaarlijks 5% rente uitgekeerd. Vanaf het vierde jaar wordt naast deze rente ook de inleg in jaarlijks gelijke delen terugbetaald. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 50 certificaten.

Bij een investering in een project van bijvoorbeeld 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van de investering er als volgt uit:

Betaalschemavoorinvesteerders

Inschrijven met certificaten

Status: Momenteel zijn er geen certificaten beschikbaar om in te investeren. Binnenkort komen we met nieuwe mogelijkheden om te investeren in zonnedak-projecten en certificaten te reserveren. Houd de nieuwsbrief en website in de gaten voor volgende zonnedaken waar aan u kunt deelnemen.

U kunt ook onderstaand inschrijfformulier invullen waarin u aangeeft graag in toekomstige zonnedaken mee te willen doen met certificaten. We zetten u vervolgens op een ‘wachtlijst’ en benaderen u als eerste wanneer een nieuw project wordt opgestart.

Interesseformulier voor certificaten toekomstige zonnedaken