Hoe kan ik investeren in een zonnedak-project?

Leden van Enschede Energie kunnen ook investeren in projecten door in te schrijven op certificaten en hiermee een rente van 5% ontvangen. Naast deelnemers hebben we ook investeerders nodig voor projecten om zo de gehele financiering mogelijk te maken. De investering is éénmalig. Daarvan wordt het desbetreffende project gefinancierd inclusief de jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en verzekering.

De looptijd van onze projecten bedraagt maximaal 15 jaar. Gedurende deze periode wordt jaarlijks 5% rente uitgekeerd. Vanaf het vierde jaar wordt naast deze rente ook de inleg in jaarlijks gelijke delen terugbetaald. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 50 certificaten.

Bij een investering in een project van bijvoorbeeld 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van de investering er als volgt uit:

Betaalschemavoorinvesteerders

Inschrijven met certificaten

Status 30-01-2021 – 20:00 uur: Dat ging weer razendsnel! Voor het zonnedak van de Goed Nieuws Gemeente is nu ingeschreven op alle 110 beschikbare certificaten. De inschrijvers krijgen een bevestiging en ook een bericht over de verdere voortgang van dit zonnepaneelproject.

  • Binnenkort komen we met nieuwe mogelijkheden om te investeren in zonnedak-projecten en certificaten te reserveren. Houd de nieuwsbrief en website in de gaten voor volgende zonnedaken waar aan u kunt deelnemen.

U kunt ook onderstaand inschrijfformulier invullen waarin u aangeeft graag in toekomstige zonnedaken mee te willen doen met certificaten. We zetten u vervolgens op een ‘wachtlijst’ en benaderen u als eerste wanneer een nieuw project wordt opgestart.

 

Invulformulier interesse certificaten voor toekomstige zonnedaken