Hoe kan ik investeren in een zonnestroom-project?

Leden van Enschede Energie kunnen investeren in projecten door in te schrijven op certificaten en ontvangen hiermee een rente van 4%. We hebben investeerders nodig voor de zonnedaken om zo de gehele financiering mogelijk te maken. U kunt als lid hier aan bijdragen. De investering is éénmalig. Daarvan wordt het desbetreffende project gefinancierd inclusief de jaarlijks terugkerende kosten zoals onderhoud en verzekering.

De looptijd van onze projecten bedraagt maximaal 15 jaar. Gedurende deze periode wordt jaarlijks 4% rente uitgekeerd. Vanaf het vierde jaar wordt naast deze rente ook de inleg in jaarlijks gelijke delen terugbetaald. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 50 certificaten.

Bij een investering in een project van bijvoorbeeld 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van de investering er als volgt uit:

Inschrijven met certificaten

Status 18 februari – 20:45 uur: Momenteel is er ingeschreven op alle beschikbare certificaten van zonnestroomprojecten. Wilt u meedoen met certificaten in nieuwe projecten van Enschede Energie? Houd dan de nieuwsbrief in de gaten en/of word lid van onze coöperatie.

U kunt ook onderstaand inschrijfformulier invullen waarin u aangeeft graag in toekomstige zonnedaken mee te willen doen met certificaten. We zetten u vervolgens op een ‘wachtlijst’ en benaderen u als eerste wanneer een nieuw project wordt opgestart.

 

Vul hieronder een willekeurig getal van twee cijfers in om te bewijzen dat je een mens bent.

 
 
Documenten
Hieronder vindt u een aantal documenten die geldig zijn voor de investeringsmogelijkheid ‘Zonnedaken Enschede Energie – Voorjaar 2022’.