Hoe kan ik investeren in een zonnestroom-project?

Leden van Enschede Energie kunnen investeren in projecten door in te schrijven op certificaten en ontvangen hiermee een rente van 5%. We hebben investeerders nodig voor onze zonnestroomprojecten om zo de gehele financiering mogelijk te maken. U kunt als lid bijdragen door te investeren met certificaten. De investering is éénmalig. Daarmee worden een of meerdere project(en) inclusief de jaarlijks terugkerende kosten zoals onderhoud en verzekering gefinancierd.

De looptijd van onze projecten bedraagt maximaal 15 jaar. Gedurende deze periode wordt jaarlijks 5% rente uitgekeerd. Vanaf het vierde jaar wordt naast deze rente ook de inleg in jaarlijks gelijke delen terugbetaald. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 50 certificaten.

Bij een investering in een project van bijvoorbeeld 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van de investering er als volgt uit:

 
Status 06-12-2023: Op dit moment kunt u inschrijven voor het zonnestroomproject ‘Zonnedaken Enschede Energie – Voorjaar 2024. Er zijn 320 certificaten beschikbaar voor dit zonnestroomproject.

U kunt inschrijven voor projecten via de Mijn Enschede Energie-portal. Bent u al een tijd lid, maar heeft u geen toegang tot de portal? Leden hebben op 16 februari 2023 in hun mailbox een activitatielink per mail ontvangen om een account aan te maken op de ‘Mijn Enschede Energie’-portal.

Bent u geen lid en wilt u meedoen met dit project? Word dan eerst lid van Coöperatie Enschede Energie. We zullen u dan een activatielink toesturen om gebruik te maken van de portal en deel te nemen aan onze projecten.


 

Documenten

Hieronder vindt u een aantal documenten die geldig zijn voor de inmiddels afgeronde investeringsmogelijkheid ‘Zonnedaken Enschede Energie – Voorjaar 2024’.

Gegevens aanbieder van certificaten:
Coöperatie Postcoderoos Enschede U.A.
Bezoekadres: Boulevard 1945 – 276 / 7511 AH Enschede

KvK-nummer: 75582856