Hoe kan ik investeren in een project?

Let op: momenteel zijn er geen projecten beschikbaar waarin je kunt investeren. Wel kunnen we je voor toekomstige projecten op een wachtlijst plaatsen.

Leden van Enschede Energie kunnen ook investeren in projecten door in te schrijven op certificaten en hiermee een rente van 5% ontvangen. Naast stroomafnemers hebben we ook participanten nodig voor projecten om zo de gehele financiering mogelijk te maken. De investering is éénmalig. Daarvan wordt het desbetreffende project gefinancierd inclusief de jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en verzekering.

De looptijd van onze projecten bedraagt maximaal 15 jaar. Gedurende deze periode wordt jaarlijks 5% rente uitgekeerd. Vanaf het vierde jaar wordt naast deze rente ook de inleg in jaarlijks gelijke delen terugbetaald. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 50 certificaten.

Bij een investering in een project van bijvoorbeeld 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van de investering er als volgt uit:

Zoals bovenaan deze pagina vermeld staat zijn er momenteel geen projecten beschikbaar waarin u kunt investeren. Zodra dit wel weer het geval is staan de beschikbare projecten op deze pagina weergegeven. We kunnen je wel alvast op een wachtlijst plaatsen. Interesse? Stuur een mail naar info@enschede-energie.nl