We wensen iedereen een energiek 2023!

Namens het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers van Enschede Energie wensen we iedereen een gezond, gelukkig en energiek 2023 toe. We gaan voor een jaar met veel fijne samenwerkingen, nieuwe initiatieven en verdere verduurzaming.

Voor ons is de voorwaarde dat we bewoners betrekken. Niet als alles al besloten is, maar zo snel mogelijk. Wij geloven in het coöperatieve model. Leden zijn samen eigenaar van Enschede Energie. Samen verduurzamen we Enschede.

We maken van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op 2022 en vooruit te kijken naar wat in 2023 op de planning staat.

2022
Op dit moment hebben we 26 grote daken met zonnepanelen. Met deze zonnepanelen wekten we stroom op voor 1.700 huishoudens. We hebben in 2022 het startsein gegeven voor de bouw van 3 zonneparken. Dit zijn onze grootste projecten tot nu toe.

We zijn trots op het traject in Twekkelerveld waarbij we in elk geval 50 verduurzamingsadviezen gratis aan bewoners hebben kunnen verstrekken. In 2023 zetten we de vervolgstappen in dit project om de woningen in de wijk samen met bewoners te verduurzamen.

We hebben stappen gezet om onze coöperatie te verstevigen en uit te breiden. Zo zijn we klaar om nóg meer duurzame impact te maken in 2023. Roeland Camps is onze coöperatie komen versterken als projectmedewerker. Hij is samen met Pieter van der Woude dagelijks op kantoor aan het werk om de realisatie en het beheer van onze energieprojecten in goede banen te leiden en om de vragen van leden goed te kunnen beantwoorden.

2023
In 2023 gaat onze duurzame stroomproductie meer dan verdubbelen! Met de 3 zonneparken die nu in aanbouw zijn wekken we straks stroom op voor 3.000 huishoudens. De 6 á 7 projecten op dak die we met potlood in de planning hebben staan zullen stroom opwekken voor nog eens 130 huishoudens.

“Als bovengenoemde projecten gerealiseerd zijn, wekken we straks stroom op voor 4.800 huishoudens!”

Vanaf 1 januari zijn de nieuwe bestuurders aan de slag gegaan om met medewerkers, vrijwilligers en leden de verduurzaming in Enschede te versnellen.

Zoals in de media (Tubantia, 1Twente) benoemd werd zijn we ons aan het oriënteren op de mogelijkheden voor windenergie, het ondersteunen en adviseren van inwoners bij het verduurzamen van huis en tuin, duurzame warmteoplossingen en het ondersteunen en adviseren van bedrijven bij verduurzamingsmaatregelen. Zo maken we meer impact dan met alleen het produceren van duurzame, lokaal opgewekte energie. We hopen in de loop van dit jaar keuzes te kunnen maken en te kunnen starten met nieuwe initiatieven.

Jaarlijkse Ledenvergadering goed bezocht

Woensdag 15 november vond de jaarlijkse Ledenvergadering plaats in de Performance Factory. Er waren ongeveer 60 mensen aanwezig bij de vergadering. Op de agenda stonden enkele officiële zaken zoals het afscheid van Bob Zomerplaag van de Ledenraad en het voorstellen van het nieuwe lid van de Ledenraad in de persoon van Marie-José. Vanuit Enschede Energie… Lees meer »

 4 december 2023  |  Rens Weustink
Verkiezingen: Hoe groen zijn partijen?
De Tweede Kamerverkiezingen staan alweer voor de deur. Het campagnereces is begonnen. Dat wil zeggen dat je nu meer en meer van alle partijen gaat zien en horen. Politici en bestuurders zitten aan talkshowtafels, trekken het land in om campagne te voeren en proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen. Vanuit Enschede Energie geven we geen... Lees meer »
 2 november 2023  |  Rens Weustink
Enschede Energie bij Het Keukentafelgesprek

Vanmorgen zijn Ruud Mulder en Rens Weustink geïnterviewd voor de podcast Het Keukentafelgesprek. In eerdere seizoenen van deze podcast zijn burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere bestuurders geïnterviewd. Nu is het de beurt aan groen leiderschap.   Groen leiderschap De nieuwe serie podcasts van Het Keukentafelgesprek gaat over groen leiderschap. Dit leiderschap vind je op diverse… Lees meer »

 20 oktober 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het de landelijke natuurwerkdag. Van 12:00 tot 16:30 uur kan je ons helpen met het groenonderhoud op Zonnepark De Elsmoat. Een uniek, groen en coöperatief zonnepark net ten zuid-oosten van Enschede. Meld je aan om te helpen via de website van de natuurwerkdag Op dit zonnepark zijn 2 grote houtwallen… Lees meer »

 11 oktober 2023  |  Rens Weustink
Geslaagde Open Energiedag bij Zonnepark De Elsmoat

Op zaterdag 16 september was Zonnepark De Elsmoat toegankelijk voor het publiek tijdens de Open Energiedag 2023. Er kwamen tussen 13:00 en 17:00 uur zo’n 200 mensen een kijkje nemen op dit groene en coöperatieve zonnepark. Foto: Dennis Moekotte, Moekotte Media Creative Agency Tijdens de rondleiding werden verschillende vragen gesteld en beantwoord door projectmedewerkers van… Lees meer »

 20 september 2023  |  Rens Weustink
Kom kijken bij ons coöperatieve zonnepark!

Tijdens de landelijke Open Energiedag 2023 houden wij een open dag bij ons gloednieuwe Zonnepark De Elsmoat. Dit zonnepark is bijzonder door de coöperatieve aanpak en de grote aandacht voor de landschappelijke inpassing in de omgeving. Ben je nog geen lid van Enschede Energie? Kijk ook eens op onze Doe mee pagina om te zien… Lees meer »

 19 augustus 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.