We wensen iedereen een energiek 2023!

Namens het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers van Enschede Energie wensen we iedereen een gezond, gelukkig en energiek 2023 toe. We gaan voor een jaar met veel fijne samenwerkingen, nieuwe initiatieven en verdere verduurzaming.

Voor ons is de voorwaarde dat we bewoners betrekken. Niet als alles al besloten is, maar zo snel mogelijk. Wij geloven in het coöperatieve model. Leden zijn samen eigenaar van Enschede Energie. Samen verduurzamen we Enschede.

We maken van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op 2022 en vooruit te kijken naar wat in 2023 op de planning staat.

2022
Op dit moment hebben we 26 grote daken met zonnepanelen. Met deze zonnepanelen wekten we stroom op voor 1.700 huishoudens. We hebben in 2022 het startsein gegeven voor de bouw van 3 zonneparken. Dit zijn onze grootste projecten tot nu toe.

We zijn trots op het traject in Twekkelerveld waarbij we in elk geval 50 verduurzamingsadviezen gratis aan bewoners hebben kunnen verstrekken. In 2023 zetten we de vervolgstappen in dit project om de woningen in de wijk samen met bewoners te verduurzamen.

We hebben stappen gezet om onze coöperatie te verstevigen en uit te breiden. Zo zijn we klaar om nóg meer duurzame impact te maken in 2023. Roeland Camps is onze coöperatie komen versterken als projectmedewerker. Hij is samen met Pieter van der Woude dagelijks op kantoor aan het werk om de realisatie en het beheer van onze energieprojecten in goede banen te leiden en om de vragen van leden goed te kunnen beantwoorden.

2023
In 2023 gaat onze duurzame stroomproductie meer dan verdubbelen! Met de 3 zonneparken die nu in aanbouw zijn wekken we straks stroom op voor 3.000 huishoudens. De 6 á 7 projecten op dak die we met potlood in de planning hebben staan zullen stroom opwekken voor nog eens 130 huishoudens.

“Als bovengenoemde projecten gerealiseerd zijn, wekken we straks stroom op voor 4.800 huishoudens!”

Vanaf 1 januari zijn de nieuwe bestuurders aan de slag gegaan om met medewerkers, vrijwilligers en leden de verduurzaming in Enschede te versnellen.

Zoals in de media (Tubantia, 1Twente) benoemd werd zijn we ons aan het oriënteren op de mogelijkheden voor windenergie, het ondersteunen en adviseren van inwoners bij het verduurzamen van huis en tuin, duurzame warmteoplossingen en het ondersteunen en adviseren van bedrijven bij verduurzamingsmaatregelen. Zo maken we meer impact dan met alleen het produceren van duurzame, lokaal opgewekte energie. We hopen in de loop van dit jaar keuzes te kunnen maken en te kunnen starten met nieuwe initiatieven.

Weekendtip: The Biggest Little Farm

Houd je van films en documentaires kijken? Heb je Netflix al uitgespeeld? Wij hebben nog wel een leuke, inspirerende filmtip voor je. The Biggest Little Farm In deze film zie… Lees meer »

 27 januari 2023  |  Rens Weustink
Waterstof en de energietransitie: Wat zijn de kansen en mogelijkheden?

Informatieve avond over de rol van waterstof in de energietransitie. Over alles wat jij, als geïnteresseerde, moet weten om de discussie met specialisten aan te kunnen gaan. Marco Derksen (DGA… Lees meer »

 26 januari 2023  |  Rens Weustink
Geslaagde informatieavond in de Ontmoetingskerk

Afgelopen dinsdag organiseerde Enschede Energie een informatieavond in de Ontmoetingskerk. Op het programma stond eerst een presentatie over Enschede Energie, de energiemarkt en het besparen van energie gevolgd door een… Lees meer »

 26 januari 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Maandelijks sturen we een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes van Enschede Energie. Naast berichten over onze projecten brengen we in de nieuwsbrief ook duurzaamheidstips, nieuws over de energieprijzen en andere… Lees meer »

 20 januari 2023  |  Rens Weustink
Roof op 7 januari gratis je groen uit Boswinkel

In Boswinkel wordt gewerkt aan de vernieuwing van de wijk. Er worden woningen en flats gesloopt en er komen nieuwe voor terug. Het groen in de openbare ruimte moet dus… Lees meer »

 5 januari 2023  |  Rens Weustink
We wensen iedereen een energiek 2023!
Namens het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers van Enschede Energie wensen we iedereen een gezond, gelukkig en energiek 2023 toe. We gaan voor een jaar met veel fijne samenwerkingen, nieuwe... Lees meer »
 2 januari 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.