Update 20-05-2019 – Inmiddels heeft er overtekening plaats gevonden: meer certificaten zijn gereserveerd dan het beschikbare aantal. Op korte termijn gaan we met een nieuw zonnedakproject van start waar wederom leden aan kunnen deelnemen en mee kunnen profiteren.

Enschede Energie gaat aan de slag bij Holzik Stables

Doe mee en ontvang minimaal 5% rente met uw deelname

Dak Lutke Holzik

Enschede Energie en Energie Coöperatie Buitengebied Enschede starten samen een nieuw project: een zonnestroominstallatie op de paardenstal van Holzik Stables. Op het dak worden 532 zonnepanelen gelegd die een gemiddelde jaaropbrengst genereren van 148.000 kWh (goed voor het stroomverbruik van zo’n 45 huishoudens). De totale jaarbesparing op de uitstoot van schadelijk CO2 bedraagt ca. 114.000 kg. De eerste stroom van de panelen wordt in juli 2019 opgewekt.

Eigenaar Gert-Jan Lutke Holzik heeft een bekende manege in de Eschmarke. Daarnaast is er ook een pensionstalling met allerlei faciliteiten voor zowel paard als ruiter. Gert-Jan is al geruime bezig met het thema duurzaamheid: “We hebben in het verleden LED-verlichting geïnstalleerd en afval wordt CO2-neutraal afgevoerd. Voor het eigen verbruik van de manege heb ik al een aantal panelen geplaatst. De toekomst brengt heel wat teweeg op het gebied van de energietransitie. Met dit nieuwe duurzaamheidsproject wil ik graag aan mijn klanten tonen dat we duurzaam bezig blijven!”

Met dit zonnedakproject wordt zo weer een duurzame stap gemaakt in Enschede. Elk lid van Coöperatie Enschede Energie kan investeren in dit nieuwe project. Leden mogen als eerste inschrijven om hierin te participeren.  Zo draagt u bij aan het duurzamer maken van onze gemeente, maar ook ontvangt u 15 jaar lang een aantrekkelijk rendement van 5%. Je kunt al vanaf € 100,- meedoen door certificaten te kopen.  

 

 Hoe kunt u deelnemen in dit project?

De investering is éénmalig. Van de totale investering wordt het gehele project gefinancierd inclusief de jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud en verzekering.

Enschede Energie stelt voor dit projecten 270 certificaten beschikbaar aan leden. Elk certificaat heeft een nominale waarde van € 100,-. De looptijd van het project bedraagt maximaal 15 jaar. De eerste 3 jaar wordt 5% rente uitgekeerd. In de 12 jaar daarna wordt naast deze rente ook uw inleg in jaarlijks gelijke delen uitgekeerd. Leden kunnen investeren vanaf 1 certificaat tot een maximum van 50 certificaten. Het lidmaatschap van Enschede Energie kost € 10,- per jaar.

Als u deelneemt in het Holzik Stables-project, bijvoorbeeld met 20 certificaten (totale waarde 2.000 euro), ziet de verwachte ontwikkeling van uw deelname er als volgt uit:

 

Een uitgebreide informatiebrochure is beschikbaar voor dit project en kunt u hier downloaden.
Het bijbehorende certificatenreglement is hier te vinden.

Update:– Het is niet meer mogelijk om deel te nemen in dit project. Op korte termijn gaan we met een nieuw zonnedakproject van start waar wederom leden aan kunnen deelnemen en mee kunnen profiteren.
 

Wilt u meer informatie over deelname in het project Holzik Stables of andere projecten, neemt u dan contact op via e-mailadres: info@enschede-energie.nl