Enschede Energie en Energie Coöperatie Buitengebied Enschede hebben in 2019 en 2020 samen een zonnedak gerealiseerd op de paardenstal van Holzik Stables. Op het dak zijn 532 zonnepanelen geïnstalleerd die een gemiddelde jaaropbrengst genereren van 155.000 kWh. Dit is gelijk aan het stroomverbruik van zo’n 45 huishoudens.

Eigenaar Gert-Jan Lutke Holzik heeft een bekende manege in de Eschmarke. Daarnaast is er ook een pensionstalling met allerlei faciliteiten voor zowel paard als ruiter. Gert-Jan is al geruime bezig met het thema duurzaamheid: “We hebben in het verleden LED-verlichting geïnstalleerd en afval wordt CO2-neutraal afgevoerd. Voor het eigen verbruik van de manege heb ik al een aantal panelen geplaatst. De toekomst brengt heel wat teweeg op het gebied van de energietransitie. Met dit nieuwe duurzaamheidsproject wil ik graag aan mijn klanten tonen dat we duurzaam bezig blijven.”

Met dit zonnedakproject hebben we weer een nieuwe duurzame stap gemaakt in Enschede. De stroom die opgewekt wordt, verkopen we aan onze energieleverancier =OM, de lokaalste en duurzaamste energieleverancier in Nederland.

Projectinformatie

Start opwekking: Maart 2020
Soort panelen: 340 WP
Aantal panelen: 532 panelen
Aantal KWh: 155.000 kWh
Aantal huishoudens: ca. 45 huishoudens
Aantal certificaten: 267 á € 100,-
Soort project: SDE+