Filmavond bij Concordia was groot succes

De filmavond van afgelopen vrijdag bij Concordia was een groot succes! De zaal was uitverkocht en de film bracht bij veel mensen regelmatig een lach op het gezicht. We bespraken achteraf de vergelijking met de lokale situatie en wat we in Enschede kunnen doen aan verduurzaming en het verantwoord samenleven met de natuur.

Groen Blauw Enschede voor een groenblauwe tuin
Francesca Wentink van Groen Blauw Enschede presenteerde enthousiast de vele mogelijkheden die door de Gemeente Enschede geboden worden om je tuin klimaatadaptiever te maken. Ook peilde ze in de zaal wat mensen al gerealiseerd hadden in hun tuin.
Kijk voor tips, tricks en subsidiemogelijkheden op de website van Groen Blauw Enschede.

Enschede Energie bood handige tips
Rens Weustink van Enschede Energie gaf een snelle opsomming van enkele handige tips voor het energiezuiniger leven. Van de challenges van 52 Weken Duurzaam tot platform Slimme Buur. Ook handig om te weten: Elke energieleverancier stelt elk jaar verplicht een stroometiket samen. Dat etiket weergeeft precies waar de verkochte stroom opgewekt is en met welke bronnen. In Nederland wordt helaas nog veel zogenaamde ‘Sjoemelstroom’ verkocht. Dat is grijze stroom die onterecht als groene stroom verkocht wordt.

De 3 tips op een rij:
Check je stroometiket bij je energieleverancier. Weten wat het hoe je sjoemelstroom van echte groene stroom kan onderscheiden? Kijk de video hieronder ⬇️

Kijk op platform Slimme Buur voor inspiratie over het besparen van energie, isolatie en zonnepanelen. Heb je zelf al maatregelen genomen in en rond je huis? Meld je dan aan met je woning en help anderen in hun zoektocht.

Doe mee met 52 Weken Duurzaam. Elke week is er een nieuwe, uitdagende challenge. Een kleine, verrassende stap. Probeer het een week en ervaar of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het. Zo niet, dan skip je de uitdaging.

Bekijk hieronder de introductievideo ⬇️

En de bonustip:
Word lid bij Enschede Energie. Help ons door om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken en mensen te inspireren om duurzamer te leven, werken en wonen. Samen verduurzamen we Enschede!

Word lid en kijk snel wat jij kan doen!

Duurzame uitdaging van deze week: Verwen je fiets

Fietsen is gezond, snel, duurzaam én leuk! Daarom deze week de uitdaging om je fiets te verwennen met goed onderhoud en een schoonmaakbeurt. Als je fiets prettig in gebruik is, dan gebruik je hem ook vaker. Pak dat rammelende spatbord, de kapotte fietsbel en die niet meer lekker lopende ketting aan en je fietst weer… Lees meer »

 23 mei 2023  |  Rens Weustink
Filmavond bij Concordia was groot succes

De filmavond van afgelopen vrijdag bij Concordia was een groot succes! De zaal was uitverkocht en de film bracht bij veel mensen regelmatig een lach op het gezicht. We bespraken achteraf de vergelijking met de lokale situatie en wat we in Enschede kunnen doen aan verduurzaming en het verantwoord samenleven met de natuur. Groen Blauw… Lees meer »

 25 april 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor de Duurzame Open Huizendag

Wat is het plan? Enschede Energie organiseert op zondag 4 juni van 12:00 tot 15:00 uur een Duurzame Open Huizen Dag. De bedoeling is dat geïnteresseerden kunnen kijken en inspiratie kunnen opdoen om zelf aan de slag te gaan met verduurzamen. Wil jij je huis en/of tuin openstellen en uitleg geven over hoe jij duurzaam… Lees meer »

 24 april 2023  |  Rens Weustink
Doe mee en verduurzaam stap voor stap in 52 weken

We vonden deze week een prachtig initiatief wat voor heel veel mensen een uitkomst kan zijn. De insteek van 52 Weken Duurzaam past perfect bij ons als duurzaamheidscoöperatie. Samen verduurzamen we Enschede. En dat doen we op een leuke, inspirerende manier! 52 Weken Duurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer… Lees meer »

 12 april 2023  |  Rens Weustink
Filmavond: The Biggest Little Farm + naborrel

We houden op vrijdag 21 april vanaf 19:15 uur onze eerste ledenactiviteit! Om elkaar als leden te leren kennen en samen wat leuks te doen gaan we een film kijken en daarna borrelen. We gaan bij Filmhuis Concordia aan de Oude Markt de prachtige film ‘The Biggest Little Farm’ kijken. Filmmaker John en zijn vrouw… Lees meer »

 30 maart 2023  |  Rens Weustink
Eerste jubileum voor zonnedak Twente Milieu

Vijf jaar geleden leverde Enschede Energie haar eerste zonneproject op! Zonnedak Twente Milieu werd op vrijdag 26 januari 2018 officieel geopend door een gezamenlijke druk op de rode knop. Oprichter en toenmalig voorzitter Jeroen Jansen drukte samen met wethouder Eelco Eerenberg, gedeputeerde Annemieke Traag en Twente Milieu directeur Lisette Bosch op de knop. Op de… Lees meer »

 29 maart 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.