Filmavond bij Concordia was groot succes

De filmavond van afgelopen vrijdag bij Concordia was een groot succes! De zaal was uitverkocht en de film bracht bij veel mensen regelmatig een lach op het gezicht. We bespraken achteraf de vergelijking met de lokale situatie en wat we in Enschede kunnen doen aan verduurzaming en het verantwoord samenleven met de natuur.

Groen Blauw Enschede voor een groenblauwe tuin
Francesca Wentink van Groen Blauw Enschede presenteerde enthousiast de vele mogelijkheden die door de Gemeente Enschede geboden worden om je tuin klimaatadaptiever te maken. Ook peilde ze in de zaal wat mensen al gerealiseerd hadden in hun tuin.
Kijk voor tips, tricks en subsidiemogelijkheden op de website van Groen Blauw Enschede.

Enschede Energie bood handige tips
Rens Weustink van Enschede Energie gaf een snelle opsomming van enkele handige tips voor het energiezuiniger leven. Van de challenges van 52 Weken Duurzaam tot platform Slimme Buur. Ook handig om te weten: Elke energieleverancier stelt elk jaar verplicht een stroometiket samen. Dat etiket weergeeft precies waar de verkochte stroom opgewekt is en met welke bronnen. In Nederland wordt helaas nog veel zogenaamde ‘Sjoemelstroom’ verkocht. Dat is grijze stroom die onterecht als groene stroom verkocht wordt.

De 3 tips op een rij:
Check je stroometiket bij je energieleverancier. Weten wat het hoe je sjoemelstroom van echte groene stroom kan onderscheiden? Kijk de video hieronder ⬇️

Kijk op platform Slimme Buur voor inspiratie over het besparen van energie, isolatie en zonnepanelen. Heb je zelf al maatregelen genomen in en rond je huis? Meld je dan aan met je woning en help anderen in hun zoektocht.

Doe mee met 52 Weken Duurzaam. Elke week is er een nieuwe, uitdagende challenge. Een kleine, verrassende stap. Probeer het een week en ervaar of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het. Zo niet, dan skip je de uitdaging.

Bekijk hieronder de introductievideo ⬇️

En de bonustip:
Word lid bij Enschede Energie. Help ons door om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken en mensen te inspireren om duurzamer te leven, werken en wonen. Samen verduurzamen we Enschede!

Word lid en kijk snel wat jij kan doen!

Geslaagde Open Energiedag bij Zonnepark De Elsmoat

Op zaterdag 16 september was Zonnepark De Elsmoat toegankelijk voor het publiek tijdens de Open Energiedag 2023. Er kwamen tussen 13:00 en 17:00 uur zo’n 200 mensen een kijkje nemen op dit groene en coöperatieve zonnepark. Foto: Dennis Moekotte, Moekotte Media Creative Agency Tijdens de rondleiding werden verschillende vragen gesteld en beantwoord door projectmedewerkers van… Lees meer »

 20 september 2023  |  Rens Weustink
Kom kijken bij ons coöperatieve zonnepark!

Tijdens de landelijke Open Energiedag 2023 houden wij een open dag bij ons gloednieuwe Zonnepark De Elsmoat. Dit zonnepark is bijzonder door de coöperatieve aanpak en de grote aandacht voor de landschappelijke inpassing in de omgeving. Ben je nog geen lid van Enschede Energie? Kijk ook eens op onze Doe mee pagina om te zien… Lees meer »

 19 augustus 2023  |  Rens Weustink
Duurzame Doeners fietstocht van Cycling 4 Climate langs Zonnepark De Elsmoat

Op vrijdag 15 september komen 2 groepen fietsers van het evenement Cycling 4 Climate langs Enschede Energie Zonnepark De Elsmoat. Cycling 4 Climate organiseert fietsevenementen met als doel bewustwording rond de klimaatcrisis te vergroten en mensen op een leuke manier in beweging te brengen. Het doel van de fietstochten is als volgt: We fietsen om… Lees meer »

 18 augustus 2023  |  Rens Weustink
Er op uit in de regio

We sloten de vorige longread met duurzame reistips af met de belofte dat we terug zouden komen met een artikel over duurzame en/of groene uittips in de regio. Die belofte lossen we nu in. En met plezier! Want wat hebben we een fijne, groene regio met enorm veel leuke plekken! Hieronder een korte greep uit… Lees meer »

 28 juli 2023  |  Rens Weustink
Bezoek de lokale melkboerderij

Vanaf 24 juli t/m 2 september kan je rond Enschede unieke rondleidingen volgen bij diverse melkboerderijen. Zes boerinnen staken de koppen bij elkaar en bedachten dat het leuk en leerzaam is om geïnteresseerden te laten zien hoe er gewerkt wordt op de melkveebedrijven. Als je een rondleiding volgt zie en leer je meer over wanneer… Lees meer »

 28 juli 2023  |  Rens Weustink
WIND, onstuimige komedie over de energietransitie

Van 27 juli tot en met 13 augustus kan je in Ambt Delden op een prachtige locatie genieten van het locatietoneelstuk WIND. Een onstuimige komedie over de energietransitie in een klein dorp. De politieke keuzes pakken in de fictieve gemeente Burgerveen wat ongelukkig uit met alle gevolgen van dien… Toneelstuk over een actueel thema Het… Lees meer »

 24 juli 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.