Filmavond bij Concordia was groot succes

De filmavond van afgelopen vrijdag bij Concordia was een groot succes! De zaal was uitverkocht en de film bracht bij veel mensen regelmatig een lach op het gezicht. We bespraken achteraf de vergelijking met de lokale situatie en wat we in Enschede kunnen doen aan verduurzaming en het verantwoord samenleven met de natuur.

Groen Blauw Enschede voor een groenblauwe tuin
Francesca Wentink van Groen Blauw Enschede presenteerde enthousiast de vele mogelijkheden die door de Gemeente Enschede geboden worden om je tuin klimaatadaptiever te maken. Ook peilde ze in de zaal wat mensen al gerealiseerd hadden in hun tuin.
Kijk voor tips, tricks en subsidiemogelijkheden op de website van Groen Blauw Enschede.

Enschede Energie bood handige tips
Rens Weustink van Enschede Energie gaf een snelle opsomming van enkele handige tips voor het energiezuiniger leven. Van de challenges van 52 Weken Duurzaam tot platform Slimme Buur. Ook handig om te weten: Elke energieleverancier stelt elk jaar verplicht een stroometiket samen. Dat etiket weergeeft precies waar de verkochte stroom opgewekt is en met welke bronnen. In Nederland wordt helaas nog veel zogenaamde ‘Sjoemelstroom’ verkocht. Dat is grijze stroom die onterecht als groene stroom verkocht wordt.

De 3 tips op een rij:
Check je stroometiket bij je energieleverancier. Weten wat het hoe je sjoemelstroom van echte groene stroom kan onderscheiden? Kijk de video hieronder ⬇️

Kijk op platform Slimme Buur voor inspiratie over het besparen van energie, isolatie en zonnepanelen. Heb je zelf al maatregelen genomen in en rond je huis? Meld je dan aan met je woning en help anderen in hun zoektocht.

Doe mee met 52 Weken Duurzaam. Elke week is er een nieuwe, uitdagende challenge. Een kleine, verrassende stap. Probeer het een week en ervaar of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het. Zo niet, dan skip je de uitdaging.

Bekijk hieronder de introductievideo ⬇️

En de bonustip:
Word lid bij Enschede Energie. Help ons door om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken en mensen te inspireren om duurzamer te leven, werken en wonen. Samen verduurzamen we Enschede!

Word lid en kijk snel wat jij kan doen!

Inkoopactie voor Sessy Thuisbatterij

Enschede Energie en Sessy hebben de handen ineengeslagen om een inkoopactie op te zetten voor de aanschaf van een thuisbatterij voor consumenten. Als consument kan je via onze inkoopactie met een korting een Sessy Thuisbatterij aanschaffen. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 29 mei hebben we de aanwezigen geïnformeerd middels een presentatie. Heb je verdere vragen?… Lees meer »

 27 mei 2024  |  Rens Weustink
Tuintips Juni

Een groene tuin is het sluitstuk van een duurzaam huis. Door je tuin zo groen en gevarieerd mogelijk te maken, help je jezelf aan een minder hete en droge omgeving om heerlijk te kunnen vertoeven. Ook als het in de zomer flink warm is. Hoe kan je je tuin het best goed onderhouden? Daarvoor hebben… Lees meer »

 24 mei 2024  |  Rens Weustink
Enschede Energie gaat voor coöperatief windmolenpark op zee

Samen met vele andere energiecoöperaties en pensioenfonds ABP neemt Enschede Energie deel aan een tender voor een groot windpark op zee. De coalities met de namen ‘Onze Noordzeestroom’ (EnergieSamen, Windunie en energiecoöperaties) en ‘Noordzeker’ (Pensioenfondsen ABP en APG samen met windparkontwikkelaar SSE) slaan de handen ineen om het grootste Nederlandse windpark op zee te bouwen… Lees meer »

 26 april 2024  |  Rens Weustink
Leden aan het woord: Erik Mulder over dynamische tarieven

We kregen een reactie van een lid binnen op de longread “Dynamisch contract: voordelig én verstorend”. Deze reactie is niet een standpunt van Enschede Energie, maar een persoonlijke kijk op de situatie van Erik zelf. Hieronder het betoog van Erik Mulder: Dynamisch Tarief: Ja, graag. Dynamisch tarief creëert onbalans? Een dynamisch tarief is een uur-prijs… Lees meer »

 26 april 2024  |  Rens Weustink
Duurzaamheidscafé in Lonneker op 24 april

Op woensdag 24 april vanaf 19:30 uur organiseren we samen met STAWEL in het Dorpshuis in Lonneker een eerste Duurzaamheidscafé. Deze editie is het thema: “Toekomstgerichte, duurzame kansen voor (boeren)bedrijven”. Duurzame toekomst voor (boeren)bedrijven Fraukje Roeleveld van STAWEL zal de mogelijkheden voor boerenbedrijven schetsen voor een toekomstgericht pakket aan maatregelen. Het benutten van daken voor… Lees meer »

 20 april 2024  |  Rens Weustink
Salderingsregeling blijft behouden

De afgelopen maand is er veel te doen geweest over de salderingsregeling. Al jaren wordt in de politiek gesproken over een mogelijke afschaffing, maar toch kwam het er in de Eerste Kamer niet van. Hoe zit dat nu met de salderingsregeling en wat voor gevolgen heeft dat? Even opfrissen, wat is de salderingsregeling? De salderingsregeling… Lees meer »

 1 maart 2024  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.