Als lid van Enschede Energie kan je op een aantal manieren een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Enschede. Of je nu een laag, midden of hoger inkomen hebt, of je nu woont in een stadswijk, in één van de dorpen of op het platteland. We zijn er voor iedereen in de gemeente Enschede. Samen verduurzamen we Enschede!

4 manieren om je samen met Enschede Energie actief in te zetten voor verduurzaming:

Als lid kan je samen met ons op verschillende manieren een actieve bijdrage leveren aan het verduurzamen van Enschede. Meld je aan als lid op de aanmeldpagina en doe mee!

 • Doe mee als buurtaandeelhouder
  Doe mee als buurtaandeelhouder en maak onze energieprojecten mede mogelijk! Buurtaandelen zijn beschikbaar in een gebied van enkele postcodes dichtbij een energieproject wat we realiseren. Door een buurtaandeel te kopen help je ons om het betreffende project te financieren. Je maakt dus direct impact met je investering. Je mag je als buurtaandeelhouder mede-eigenaar noemen van het energieproject waarin je investeert.Per huishouden/per elektriciteitsaansluiting kan je meedoen met 1 buurtaandeel per energieproject in jouw buurt. Zijn er dus 2 verschillende energieprojecten in jouw buurt? Dan kan je bij beide projecten met 1 buurtaandeel meedoen.Je legt eenmalig €50,- in en ontvangt van ons daarna 15 jaar lang jaarlijks €50,- als winstdeel. Neem je ook stroom en/of gas af bij OM | Nieuwe Energie? Dan ontvang je voor je eerste project waaraan je als buurtaandeelhouder meedoet €100,- ipv €50,- per jaar.

  Lees meer over het kopen van buurtaandelen

  Doe mee als investeerder
  Doe mee als certificaathouder en maak onze energieprojecten mede mogelijk! Door certificaten te kopen help je ons om het betreffende project te financieren. Je maakt dus direct impact met je investering. Je mag je als certificaathouder mede-eigenaar noemen van het energieproject waarin je investeert.

Eén certificaat kost €100,- en levert je 4% rente per jaar op met een looptijd van 15 jaar. Certificaten staan op naam en zijn in een erfenis overdraagbaar. Per persoon mag je maximaal 100 certificaten kopen.

Lees meer over het kopen van certificaten

Neem stroom en/of gas af van OM | Nieuwe Energie
Enschede Energie verkoopt de door onze energieprojecten opgewekte stroom aan OM | Nieuwe Energie. Deze coöperatieve energieleverancier waarvan we samen met zo’n 70 andere energiecoöperaties in Nederland mede eigenaar zijn, verkoopt alleen 100% duurzame stroom uit Nederland. Door bij OM | Nieuwe Energie stroom af te nemen draag je dus direct bij aan de verduurzaming van Nederland! De tarieven van deze energieleverancier liggen doorgaans wat onder het gemiddelde van alle leveranciers omdat OM net als Enschede Energie geen winstdoelstelling heeft.

 • Lees meer over het afnemen van energie bij OM | Nieuwe Energie

 • Word vrijwilliger bij Enschede Energie

  We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons helpen om Enschede te verduurzamen. Enkele keren per jaar organiseren we ledenactiviteiten. Daarbij is jouw hulp welkom! Ook organiseren we voor buurtbewoners en geïnteresseerden regelmatig informatieavonden over onze projecten. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit of project over verduurzaming? Daar staan we ook voor open. Neem snel contact op, dan gaan we samen aan de slag!

  Stuur ons een mail om je aan te melden als vrijwilliger