Onze actuele tarieven vind je op dit tarievenblad van om | nieuwe energie, het collectief waar wij deel van uitmaken. Voor meer informatie over de tarieven en vragen daarover, kun je terecht op de tarievenpagina van =OM .

Met deze tool  kun je uitrekenen wat je maandbedrag wordt. Na het invullen van je verbruiksgegevens (elektriciteit en gas), krijg je te zien wat je maandbedrag wordt, wanneer je een contract afsluit met om | nieuwe energie. Er bestaan vergelijkingswebsites waar je snel kan zien hoeveel je gaat betalen als je overstapt van de ene naar de andere energieleverancier, zoals deze van de Consumentenbond.

Hoeveel je echt gaat betalen, hangt echter van een aantal factoren af. Sommige factoren kun je beïnvloeden. Je energieverbruik heb je zelf in de hand. Gebruik je veel (oude) huishoudelijke apparatuur? Staat alles de hele dag aan of op ‘stand-by’? Daar kun je iets aan doen. Stijging en daling van de olie- en gasprijzen kun jij zelf echter niet beïnvloeden en ook een beslissing van de overheid om bepaalde energie hoger of juist lager te belasten heb je niet zelf in de hand.

De prijzen zijn onlangs behoorlijk verhoogd: niet alleen wij, maar alle aanbieders hebben de tarieven moeten verhogen. Sommige grote aanbieders hebben mogelijkheden om een flinke overstapkorting aan te bieden. Wij, dat wil zeggen ons landelijke collectief om | nieuwe energie, doen dit niet, aangezien we liever aan ál onze klanten een goed tarief bieden.