Enschede Energie | om

Enschede Energie levert zijn energie via om | nieuwe energie. Samen met tientallen andere lokale energie coöperaties vormen wij dit groenste energiecollectief. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren. Dat maakt dat we als collectief sinds 2015 elk jaar uitgeroepen zijn tot meest duurzame energieleverancier van Nederland.

Om | nieuwe energie levert de stroom die de ca. 60 aangesloten duurzame energiecoöperaties opwekken met zon en wind. Om | nieuwe energie levert niet alleen door ons opgewerkte stroom maar ook aardgas dat CO2 gecompenseerd is. Dus je kunt bij ons zowel voor stroom als gas terecht.

 

 

Onze energieleverancier om | nieuwe energie en wij zijn coöperaties zonder winstoogmerk. Winst uit onze zonnedaken, investeren we lokaal weer in nieuwe projecten of maatschappelijke organisaties. Zo helpen we elkaar om de lokale energietransitie versnellen. Wil je meer weten hoe je als lid een bijdrage kunt leveren door mee te doen met onze projecten? Klik dan op de collectieve zonnedaken-pagina.

Kan ik wel overstappen?

Ja, iedereen kan overstappen. Ook als je zelf al panelen op je dak hebt, kun je overstappen. Je kunt dan de opgewekte stroom zonder beperkingen terugleveren. Om | nieuwe energie hanteert geen salderingsgrens, je kunt dus alle energie terugleveren die je opwekt zonder daar een lagere prijs voor te krijgen. Want het maakt ons niets uit wie onze energie opwekt.

Overstappen is makkelijk en kan zonder boetes vanaf een half jaar voor het einde van het contract. Wil je meer weten over de tarieven van =OM? Klik dan op deze pagina.