Enschede Energie is een vereniging van, voor en door Enschedeërs. Samen zetten we ons actief in voor een duurzame toekomst van Enschede. Jij kunt als lid ook meehelpen door je aan te sluiten bij een energieproject bij jou in de buurt! Door je aan te sluiten als buurtaandeelhouder, maak je het samen met ons mogelijk duurzame energie op te wekken. Omdat we een coöperatieve vereniging zijn, delen onze leden mee in de financiële opbrengsten van de energieprojecten.

Door heel Enschede werken we aan nieuwe duurzame energieprojecten. Jij kan ons helpen en daarmee een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Enschede. Om buurtaandeelhouder te worden is de voorwaarde dat je in de buurt woont van een energieproject dat we realiseren. Je ziet in de tabel verder naar onder op deze pagina welke energieprojecten er beschikbaar zijn voor jouw postcode. Wil je meedoen? Schrijf je dan nu in via dit aanmeldformulier.

We organiseren deze projecten met de coöperatieve regeling Subsidie Collectieve Energieopwek (SCE). Wil je meer informatie over hoe we met de SCE onze energieprojecten realiseren, kijk dan op onze Veelgestelde vragen-pagina

Hoe werkt het?

  1. Je schrijft je in via dit aanmeldformulier. Per energieproject mag één keer per adres ingeschreven worden. Wel kan je aan meerdere projecten meedoen in jouw gebied.
  2. Je wordt door Enschede Energie gekoppeld als deelnemer aan een lokaal energieproject bij jou in de buurt aan de hand van je postcode.
  3. Door je deelname krijg je als buurtaandeelhouder 15 jaar lang een winstdeel van €50,- per jaar uitgekeerd. Je krijgt nog eens jaarlijks €50,- extra als je energie afneemt van =OM | Nieuwe Energie en dit het eerste energieproject is waaraan je deelneemt.
  4. Je legt eenmalig €50,- in om deel te nemen aan een energieproject. In het eerste jaar wordt de eenmalige inleg (€50,-) voor je deelname verrekend met het voordeel. Je betaalt dus niet meteen de €50,- inleg en ontvangt vanaf het 2e jaar de jaarlijkse winstuitkering van €50,- of €100,-.

Tabel beschikbare zonneprojecten per postcode?
Wil je weten of je mee kunt doen, kijk in de onderstaande tabel en schrijf je vervolgens in.

In welk gebied woon je? Zonneprojecten beschikbaar Aantal deelnemers benodigd Huidig aantal ingeschreven deelnemers Profiteren vanaf…
Postcodes (Enschede-Oost): 7511, 7512, 7514, 7531, 7532, 7533, 7534 en 7535 Zonnepark De Roodmolen 105 75 1 januari 2023
Postcodes (Enschede-Zuid): 7513, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545 en 7546 Zonnepark De Elsmoat 150 120 1 januari 2023
Overige postcodes in Enschede Op dit moment nog geen zonnestroomproject beschikbaar 36 op wachtlijst voor nieuw zonnestroomproject

Update tabel 21-09-2023

De inschrijving gebeurt op basis van aanmeldvolgorde. Is er nu geen energieproject voor jouw postcode beschikbaar? Schrijf je dan alsnog in! We plaatsen je dan op een wachtlijst. Zodra we aan de slag gaan met nieuwe projecten, word je direct aan dit nieuwe project gekoppeld. Je krijgt hier een bevestiging van per e-mail.

Meedoen met een tweede energieproject? Het is mogelijk om met meerdere energieprojecten mee te doen. We willen echter eerst iedereen de kans geven om met één project mee te doen. Als iedereen die kans heeft gehad, pakken we een interesselijst erbij en word je automatisch gekoppeld aan een nieuw project. In het aanmeldformulier hieronder kan de interesse aangegeven worden en kom je op deze lijst terecht.


Aanmeldformulier meedoen met lokaal zonnestroomproject (postcoderoosregeling)

Vul hieronder je rekeningnummer en tenaamstelling in. Deze hebben we nodig om het jaarlijkse voordeel aan je uit te keren.

Stap je over naar onze energieleverancier om | nieuwe energie, dan profiteer je van een hoger voordeel van €100,- per jaar in plaats van €50,- per jaar (geldig voor het eerste zonnestroomproject waaraan je meedoet). Je dient aan te melden via het aanmeldformulier van om | nieuwe energie. Klik hier (link opent in een nieuw venster) om een prijsopgave te ontvangen en vervolgens aan te melden.

Let op! Bij deze prijsopgave is niet het voordeel opgenomen. Dit ontvang je van onszelf aan het eind van het eerste deelnamejaar. Via de administratie zijn we op de hoogte of je als deelnemer klant bent bij om | nieuwe energie. Je wordt hier automatisch over geïnformeerd.

Je wordt geïnformeerd zodra we je mogelijk aan een tweede zonnestroomproject kunnen koppelen.
Hoe ben je met ons in contact gekomen?
Vul hieronder een willekeurig getal van twee cijfers in om te bewijzen dat je een mens bent.

Indien je nog geen lid bent, word je via dit inschrijfformulier lid van de coöperatie. Je geeft hierbij toestemming voor een jaarlijkse automatische incasso voor de lidmaatschapsbijdrage van €10,-. We innen deze kosten op of rond 10 januari.