Op zaterdag 21 september is de landelijk Open Energiedag 2024. Enschede Energie doet natuurlijk weer mee! Dit jaar zelfs met twee locaties. We openen ons kantoor en het Duurzaamheidscentrum  in de ochtend van 10:00 tot 12:00 uur. ’s Middags ben je welkom op Zonnepark De Elsmoat tussen 14:00 en 16:30 uur.

Maak kennis met de Duurzaamheidscoöperatie
Ons kantoor en Duurzaamheidscentrum aan De Klomp 19 is na veel kluswerk klaar om in gebruik te nemen. Vanuit ons Duurzaamheidscentrum geven we gratis tips en tricks mee voor verduurzaming. We bieden laagdrempelige hulp om zelf in en rond je huis te gaan verduurzamen. Kom ’s ochtends een kijkje nemen tussen 10:00 en 12:00 uur. Een drankje en hapje hebben we klaar staan.

Bezoek ons zonnepark
In de middag van 14:00 tot 16:30 uur kan je Zonnepark De Elsmoat bezoeken. Volg de rondleiding en ervaar de ruimte en de groene biotoop voor (boom)kikkers, kleine zoogdieren en allerlei insecten op het zonnepark. Het onderhoud van het kruidenrijk grasland doen we samen met een schapenhouder uit de buurt. Hij is met zijn schaapskudde aanwezig op het zonnepark. De schapenhouder kan je alles vertellen over het onderhoud van het grasland. We hebben tevens een kleine informatiemarkt met informatie over verduurzamen.

Zonnepark De Elsmoat is het best bereikbaar op de fiets. Het adres van het zonnepark is Verwooldsweg 135. De fiets kan je parkeren  op het zonnepark. Kom je met de auto? Dan is de parkeerplaats bij Holzik Stables aan de Allemansveldweg 150.

Zie onderstaande afbeelding voor de beste route per fiets en met de auto.