Voor stroom en gas bestaan variabele en vaste tarieven. Enschede Energie hanteert de tarieven van haar leverancier Duurzame Energie Unie.

Vast tarief

Bij een vast tarief kan je kiezen voor een looptijd van 1, 2 of 3 jaar. De tarieven van Duurzame Energie Unie vind je hier.

Onze prijzen zijn concurrerend en vaak zelfs lager is dan die van andere leveranciers. Zie onderstaande tabel, waarbij Enschede Energie valt onder =om, de nieuwe naam van Duurzame Energie Unie.

Tarieven

De variabele tarieven tot 1-1-2018 zijn bijgevoegd.

De link naar de AV en kwaliteitscriteria is;
https://www.duurzameenergieunie.nl/voorwaarden

 

Variabel tarief

Bij variabel tarief is de prijs gekoppeld aan de energiemarkt. De tarieven worden halfjaarlijks vastgesteld op basis van de actuele prijzen voor stroom en gas. Voor het tweede halfjaar van 2017 gelden onder voorbehoud van prijswijzigingen en fouten de volgende tarieven:

Elektriciteit*

 • normaal tarief:
  € 0,064735 per kWh
 • laag tarief:
  € 0,05324 per kWh
 • enkel tarief:
  € 0,059653 per kWh
 • vastrecht:
  € 3,00 per maand

Gas*

 • gas:
  € 0,299717 per m3
 • vastrecht:
  € 3,00 per maand


*De prijzen zijn exclusief 21% btw en energieheffingen. De energieheffingen bestaan uit Milieubelasting Electriciteit en Gas (Energiebelasting) en Opslag Duurzame Energie.
Transportkosten netbeheerder

Via je energierekening worden naast het leveringstarief nog de kosten voor transport en aansluiting voor de netbeheerder geïnd. Enschede Energie en de Duurzame Energie Unie hebben geen enkele invloed op de hoogte van deze tarieven, ze zijn bij alle energieleveranciers gelijk.

NB Een gemiddelde woning heeft een aansluiting van 3×25 Ampere en een gasaansluiting tot G6.