Versterking gezocht !

Ons vaste team van vrijwilligers steekt de armen fors uit de mouwen om Enschede Energie goed van de grond te krijgen. Ons eerste project wordt kort na de zomer gerealiseerd, meer projecten zijn  in voorbereiding. Naast het bestuur is een viertal werkgroepen actief: Projecten, PR & Communicatie, Financieel / Juridisch en Organisatie.

Steeds vaker dienen zich mogelijke projecten aan, maar de beoordeling daarvan kost veel tijd. Zo ook de organisatie van een project wanneer het haalbaar blijkt. Daarom kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Wilt u een steentje bijdragen: meldt u zich dan bij een van de bestuursleden of:
>info@enschede-energie.nl>

Ondertussen wordt de organisatie ook op andere vlakken versterkt.
De heren Jan Salverda (directeur-bestuurder Domijn) en Ton Beune (Directeur adviesbureau Anthebe) zijn toegetreden als commissaris van de Coöperatie. Met een derde persoon lopen gesprekken.

Voor het eerste project is onlangs opgericht Duurzaam Energiebedrijf Enschede West BV, een 100% dochter van de Coöperatie die ook de volledige zeggenschap heeft. Zo ontstaat een financieel gunstige en niet riskante situatie voor de leden.

 

Enschede gaat energie opwekken bij Twente Milieu

Ontwikkelingen rond project Twente Milieu Enschede Energie heeft als één van haar doelen om zonnepanelenprojecten op te zetten. Op duurzame wijze wordt stroom opgewekt en vervolgens in Enschede verspreid. Het eerste project wat nu in de steigers staat, gaat op de daken van Twente Milieu aan de Marssteden uitgevoerd worden. Het gaat hierbij om een… Lees meer »

Overijssels Platform EnergieCoöperaties

In veel plaatsen in Overijssel zijn Energiecoöperaties ontstaan, vergelijkbaar met Enschede Energie. De steun van provincie en gemeenten is daarbij vaak een belangrijk extra zetje om door te pakken. Beide overheden vinden ons soort organisaties belangrijk, omdat ze de energiedoelstellingen van Parijs ook op provinciaal en gemeentelijk niveau willen halen. Op 27 juni was in… Lees meer »

Versterking gezocht !

Ons vaste team van vrijwilligers steekt de armen fors uit de mouwen om Enschede Energie goed van de grond te krijgen. Ons eerste project wordt kort na de zomer gerealiseerd, meer projecten zijn  in voorbereiding. Naast het bestuur is een viertal werkgroepen actief: Projecten, PR & Communicatie, Financieel / Juridisch en Organisatie. Steeds vaker dienen… Lees meer »

50ste lid aangemeld

Enschede Energie heeft haar 50ste lid ingeschreven. Toegegeven, 50 leden is nog heel ver van onze doelstelling om in 10 jaar 10.000 huishoudens in de gemeente Enschede lid te kunnen noemen maar we staan aan het begin. We merken dat er veel sympathie is voor onze coöperatie en dat vertaalt zich in spontane aanmeldingen. Onder de… Lees meer »

Enschede Energie gaat stroom leveren vanaf 1 augustus

Het is zover, Enschede Energie gaat stroom leveren!  Vanaf 1 augustus gaat Enschede Energie in samenwerking met de Coöperatieve Duurzame Energie Unie écht duurzame, in Nederland opgewekte, stroom leveren. Daarvoor is een samenwerkingsovereenkomst getekend. Niet voor niets is de Duurzame Energie Unie als partner gekozen. Het is de enige energieleverancier op coöperatieve basis. Inmiddels zijn… Lees meer »

Jeroen Jansen live tijdens Enschede Wekt Op

Op 15 februari was de voorzitter van Enschede Energie, Jeroen Jansen, te gast bij de slot avond van Enschede Wekt.

Informatie Avond in de Magneet

Maandag avond 10 april staat de eerste informatie avond gepland voor Enschede Energie. Op deze avond vertellen we je graag meer over de stand van zaken.

Ja! ik doe mee
en geef
Enschede
energie!

Ik wil meer informatie over