Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het de landelijke natuurwerkdag. Van 12:00 tot 16:30 uur kan je ons helpen met het groenonderhoud op Zonnepark De Elsmoat. Een uniek, groen en coöperatief zonnepark net ten zuid-oosten van Enschede.

Meld je aan om te helpen via de website van de natuurwerkdag

Op dit zonnepark zijn 2 grote houtwallen waar we groenonderhoud gaan plegen. Dit omdat de houtwallen anders worden overwoekerd door bomen en struiken die andere soorten wegdrukken. We streven naar een gevarieerd landschap op het zonnepark met kruidenrijk grasland en houtwallen met een mantel-zoomvegetatie. De kikkerpoelen die we hebben aangelegd op het zonnepark maken het af. In dit soort gebieden voelt de boomkikker zich uitermate prettig. We hopen dan ook dat deze beschermde en bedreigde amfibiesoort de oversteek maakt vanaf het naastgelegen poelengebied De Elsmoat.

Wat moet je weten voor de natuurwerkdag?

Waar is het?
Het zonnepark ligt aan de Verwooldsweg 135 in Enschede. Kom je met de fiets? Dan kan je die bij de ingang van het zonnepark, binnen de hekken kwijt. Kom je met de auto? Dan moet je die parkeren bij Holzik Stables aan de Allemansveldweg 150 en kan je in 5 tot 7 minuten lopend naar de ingang van het zonnepark aan de Verwooldsweg 135 komen.

Wat regelen wij?
Gereedschap en werkhandschoenen worden uiteraard volledig door ons verzorgd.
Er wordt ook gezorgd voor drinken en wat lekkers erbij.

Wat moet je zelf regelen?
Wel is het aan te raden zelf stevig schoeisel aan te trekken dat vies en nat mag worden. Het zonnepark kan op sommige plekken flink drassig zijn. Stevige, waterdichte werkschoenen of werklaarzen zijn aan te raden en een spijkerbroek of werkbroek die vies mag worden ook.

Resultaat
Na de natuurwerkdag is een (groot) deel van het onderhoud voor dit najaar gedaan. De houtwallen krijgen daardoor de ruimte om te groeien en plek te bieden aan allerhande insecten, amfibieën en andere kleine dieren. De houtwallen met mantel-zoomvegetatie en de kikkerpoelen op het zonnepark maken het voor de bedreigde en zeldzame boomkikker een prettige leefomgeving.

Samen verduurzamen we Enschede!

Jaarlijkse Ledenvergadering goed bezocht

Woensdag 15 november vond de jaarlijkse Ledenvergadering plaats in de Performance Factory. Er waren ongeveer 60 mensen aanwezig bij de vergadering. Op de agenda stonden enkele officiële zaken zoals het afscheid van Bob Zomerplaag van de Ledenraad en het voorstellen van het nieuwe lid van de Ledenraad in de persoon van Marie-José. Vanuit Enschede Energie… Lees meer »

 4 december 2023  |  Rens Weustink
Verkiezingen: Hoe groen zijn partijen?
De Tweede Kamerverkiezingen staan alweer voor de deur. Het campagnereces is begonnen. Dat wil zeggen dat je nu meer en meer van alle partijen gaat zien en horen. Politici en bestuurders zitten aan talkshowtafels, trekken het land in om campagne te voeren en proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen. Vanuit Enschede Energie geven we geen... Lees meer »
 2 november 2023  |  Rens Weustink
Enschede Energie bij Het Keukentafelgesprek

Vanmorgen zijn Ruud Mulder en Rens Weustink geïnterviewd voor de podcast Het Keukentafelgesprek. In eerdere seizoenen van deze podcast zijn burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere bestuurders geïnterviewd. Nu is het de beurt aan groen leiderschap.   Groen leiderschap De nieuwe serie podcasts van Het Keukentafelgesprek gaat over groen leiderschap. Dit leiderschap vind je op diverse… Lees meer »

 20 oktober 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het de landelijke natuurwerkdag. Van 12:00 tot 16:30 uur kan je ons helpen met het groenonderhoud op Zonnepark De Elsmoat. Een uniek, groen en coöperatief zonnepark net ten zuid-oosten van Enschede. Meld je aan om te helpen via de website van de natuurwerkdag Op dit zonnepark zijn 2 grote houtwallen… Lees meer »

 11 oktober 2023  |  Rens Weustink
Geslaagde Open Energiedag bij Zonnepark De Elsmoat

Op zaterdag 16 september was Zonnepark De Elsmoat toegankelijk voor het publiek tijdens de Open Energiedag 2023. Er kwamen tussen 13:00 en 17:00 uur zo’n 200 mensen een kijkje nemen op dit groene en coöperatieve zonnepark. Foto: Dennis Moekotte, Moekotte Media Creative Agency Tijdens de rondleiding werden verschillende vragen gesteld en beantwoord door projectmedewerkers van… Lees meer »

 20 september 2023  |  Rens Weustink
Kom kijken bij ons coöperatieve zonnepark!

Tijdens de landelijke Open Energiedag 2023 houden wij een open dag bij ons gloednieuwe Zonnepark De Elsmoat. Dit zonnepark is bijzonder door de coöperatieve aanpak en de grote aandacht voor de landschappelijke inpassing in de omgeving. Ben je nog geen lid van Enschede Energie? Kijk ook eens op onze Doe mee pagina om te zien… Lees meer »

 19 augustus 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.