Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het de landelijke natuurwerkdag. Van 12:00 tot 16:30 uur kan je ons helpen met het groenonderhoud op Zonnepark De Elsmoat. Een uniek, groen en coöperatief zonnepark net ten zuid-oosten van Enschede.

Meld je aan om te helpen via de website van de natuurwerkdag

Op dit zonnepark zijn 2 grote houtwallen waar we groenonderhoud gaan plegen. Dit omdat de houtwallen anders worden overwoekerd door bomen en struiken die andere soorten wegdrukken. We streven naar een gevarieerd landschap op het zonnepark met kruidenrijk grasland en houtwallen met een mantel-zoomvegetatie. De kikkerpoelen die we hebben aangelegd op het zonnepark maken het af. In dit soort gebieden voelt de boomkikker zich uitermate prettig. We hopen dan ook dat deze beschermde en bedreigde amfibiesoort de oversteek maakt vanaf het naastgelegen poelengebied De Elsmoat.

Wat moet je weten voor de natuurwerkdag?

Waar is het?
Het zonnepark ligt aan de Verwooldsweg 135 in Enschede. Kom je met de fiets? Dan kan je die bij de ingang van het zonnepark, binnen de hekken kwijt. Kom je met de auto? Dan moet je die parkeren bij Holzik Stables aan de Allemansveldweg 150 en kan je in 5 tot 7 minuten lopend naar de ingang van het zonnepark aan de Verwooldsweg 135 komen.

Wat regelen wij?
Gereedschap en werkhandschoenen worden uiteraard volledig door ons verzorgd.
Er wordt ook gezorgd voor drinken en wat lekkers erbij.

Wat moet je zelf regelen?
Wel is het aan te raden zelf stevig schoeisel aan te trekken dat vies en nat mag worden. Het zonnepark kan op sommige plekken flink drassig zijn. Stevige, waterdichte werkschoenen of werklaarzen zijn aan te raden en een spijkerbroek of werkbroek die vies mag worden ook.

Resultaat
Na de natuurwerkdag is een (groot) deel van het onderhoud voor dit najaar gedaan. De houtwallen krijgen daardoor de ruimte om te groeien en plek te bieden aan allerhande insecten, amfibieën en andere kleine dieren. De houtwallen met mantel-zoomvegetatie en de kikkerpoelen op het zonnepark maken het voor de bedreigde en zeldzame boomkikker een prettige leefomgeving.

Samen verduurzamen we Enschede!

Inkoopactie voor Sessy Thuisbatterij

Enschede Energie en Sessy hebben de handen ineengeslagen om een inkoopactie op te zetten voor de aanschaf van een thuisbatterij voor consumenten. Als consument kan je via onze inkoopactie met een korting een Sessy Thuisbatterij aanschaffen. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 29 mei hebben we de aanwezigen geïnformeerd middels een presentatie. Heb je verdere vragen?… Lees meer »

 27 mei 2024  |  Rens Weustink
Tuintips Juni

Een groene tuin is het sluitstuk van een duurzaam huis. Door je tuin zo groen en gevarieerd mogelijk te maken, help je jezelf aan een minder hete en droge omgeving om heerlijk te kunnen vertoeven. Ook als het in de zomer flink warm is. Hoe kan je je tuin het best goed onderhouden? Daarvoor hebben… Lees meer »

 24 mei 2024  |  Rens Weustink
Enschede Energie gaat voor coöperatief windmolenpark op zee

Samen met vele andere energiecoöperaties en pensioenfonds ABP neemt Enschede Energie deel aan een tender voor een groot windpark op zee. De coalities met de namen ‘Onze Noordzeestroom’ (EnergieSamen, Windunie en energiecoöperaties) en ‘Noordzeker’ (Pensioenfondsen ABP en APG samen met windparkontwikkelaar SSE) slaan de handen ineen om het grootste Nederlandse windpark op zee te bouwen… Lees meer »

 26 april 2024  |  Rens Weustink
Leden aan het woord: Erik Mulder over dynamische tarieven

We kregen een reactie van een lid binnen op de longread “Dynamisch contract: voordelig én verstorend”. Deze reactie is niet een standpunt van Enschede Energie, maar een persoonlijke kijk op de situatie van Erik zelf. Hieronder het betoog van Erik Mulder: Dynamisch Tarief: Ja, graag. Dynamisch tarief creëert onbalans? Een dynamisch tarief is een uur-prijs… Lees meer »

 26 april 2024  |  Rens Weustink
Duurzaamheidscafé in Lonneker op 24 april

Op woensdag 24 april vanaf 19:30 uur organiseren we samen met STAWEL in het Dorpshuis in Lonneker een eerste Duurzaamheidscafé. Deze editie is het thema: “Toekomstgerichte, duurzame kansen voor (boeren)bedrijven”. Duurzame toekomst voor (boeren)bedrijven Fraukje Roeleveld van STAWEL zal de mogelijkheden voor boerenbedrijven schetsen voor een toekomstgericht pakket aan maatregelen. Het benutten van daken voor… Lees meer »

 20 april 2024  |  Rens Weustink
Salderingsregeling blijft behouden

De afgelopen maand is er veel te doen geweest over de salderingsregeling. Al jaren wordt in de politiek gesproken over een mogelijke afschaffing, maar toch kwam het er in de Eerste Kamer niet van. Hoe zit dat nu met de salderingsregeling en wat voor gevolgen heeft dat? Even opfrissen, wat is de salderingsregeling? De salderingsregeling… Lees meer »

 1 maart 2024  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.