Enschede Energie geeft energiebespaartips

Enschede Energie geeft energiebespaartips

ENSCHEDE – Afgelopen zaterdag gaf Enschede Energie bij haar kantoor energie bespaartips voor iedereen die daar behoefte aan heeft. “Als je alles bij elkaar optelt kan je al snel zo’n €2.000 per jaar besparen op je energierekening. En dat alleen door de eenvoudige, vaak gratis maatregelen te nemen” vertelt Rens Weustink. De actie ‘Samen de winter door’ is bedoeld om mensen elkaar te laten helpen met tips en adviezen over energiebesparen.

“Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De overheid helpt met diverse regelingen, maar voor veel mensen is dat helaas niet genoeg. Daarom hebben we met meer dan 90 energiecoöperaties in Nederland deze actie op touw gezet.” vervolgt Weustink.


Enschede Energie groeit
Verduurzamen samen met een energiecoöperatie is in. “We merken dat we steeds meer vragen krijgen van mensen over verduurzaming van hun woning, over het groen blauw tuinieren en over de mogelijkheden om met ons mee te doen in duurzame energieprojecten.” voegt projectmedewerker Roeland Camps toe.

“We hebben nu ruim 600 leden en groeien gestaag door. Dat is goed voor het draagvlak en voor het vergroten van de mogelijkheden om Enschede écht duurzamer te maken. Enschede Energie wekt nu alleen nog duurzame stroom op, maar onderzoekt de mogelijkheden om met windenergie, energiecoaches en duurzaam tuinieren aan de slag te gaan. Samen met Bewonersplatform Twekkelerveld hebben we onlangs 50 duurzaamheidsscans aan bewoners uitgedeeld. Dat is al een uiting van de verbreding van onze inzet”, besluit Weustink.

Nog meer tips
Er komt een dame binnenlopen die net nieuwe kerstverlichting heeft gekocht, wel ledverlichting natuurlijk. Bea de Groot heeft naast de tips van Enschede Energie zelf ook twee goede opties om energie te besparen. “Plant klimop tegen je woning aan, dat isoleert en geeft direct ook een mooi groen aanzicht! Klimop is dus erg handig. Het helpt je woning koel houden in de zomer, en zorgt voor een extra laagje isolering en dus warmte in de winter.” Tip twee van Bea is het gebruik van een zogenaamde hooikist: “Als je bijvoorbeeld aardappelen kookt, kan je die na 10 minuten koken van het vuur halen. Wikkel je de pan met deksel erop in een theedoek, daar omheen bubbeltjesplastic en dat wikkel je in een oud dekbed. Zo garen de aardappelen prima door, zonder dat je verder nog gas of elektriciteit verbruikt.”

Voor meer goede tips over energiebesparen kan je kijken op de website www.samendewinterdoor.nu. Op deze website staan ook de materialen die bij de actie horen.

Vol elektriciteitsnet: De rol van Enschede Energie

Het elektriciteitsnet piept en kraakt. In de media wordt vaak bericht over dat het elektriciteitsnet vol is, wat is er aan de hand en kunnen we er ook iets aan doen? Zo’n tien jaar geleden was het simpel: een elektriciteitscentrale wekte stroom op en via kabels boven en onder de grond werd de stroom afgeleverd… Lees meer »

 12 juni 2024  |  Rens Weustink
Inkoopactie voor Sessy Thuisbatterij

Enschede Energie en Sessy hebben de handen ineengeslagen om een inkoopactie op te zetten voor de aanschaf van een thuisbatterij voor consumenten. Als consument kan je via onze inkoopactie met korting een Sessy Thuisbatterij aanschaffen. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 29 mei hebben we de aanwezigen geïnformeerd middels een presentatie. De sheets van deze presentatie… Lees meer »

 27 mei 2024  |  Rens Weustink
Tuintips Juni

Een groene tuin is het sluitstuk van een duurzaam huis. Door je tuin zo groen en gevarieerd mogelijk te maken, help je jezelf aan een minder hete en droge omgeving om heerlijk te kunnen vertoeven. Ook als het in de zomer flink warm is. Hoe kan je je tuin het best goed onderhouden? Daarvoor hebben… Lees meer »

 24 mei 2024  |  Rens Weustink
Enschede Energie gaat voor coöperatief windmolenpark op zee

Samen met vele andere energiecoöperaties en pensioenfonds ABP neemt Enschede Energie deel aan een tender voor een groot windpark op zee. De coalities met de namen ‘Onze Noordzeestroom’ (EnergieSamen, Windunie en energiecoöperaties) en ‘Noordzeker’ (Pensioenfondsen ABP en APG samen met windparkontwikkelaar SSE) slaan de handen ineen om het grootste Nederlandse windpark op zee te bouwen… Lees meer »

 26 april 2024  |  Rens Weustink
Leden aan het woord: Erik Mulder over dynamische tarieven

We kregen een reactie van een lid binnen op de longread “Dynamisch contract: voordelig én verstorend”. Deze reactie is niet een standpunt van Enschede Energie, maar een persoonlijke kijk op de situatie van Erik zelf. Hieronder het betoog van Erik Mulder: Dynamisch Tarief: Ja, graag. Dynamisch tarief creëert onbalans? Een dynamisch tarief is een uur-prijs… Lees meer »

 26 april 2024  |  Rens Weustink
Duurzaamheidscafé in Lonneker op 24 april

Op woensdag 24 april vanaf 19:30 uur organiseren we samen met STAWEL in het Dorpshuis in Lonneker een eerste Duurzaamheidscafé. Deze editie is het thema: “Toekomstgerichte, duurzame kansen voor (boeren)bedrijven”. Duurzame toekomst voor (boeren)bedrijven Fraukje Roeleveld van STAWEL zal de mogelijkheden voor boerenbedrijven schetsen voor een toekomstgericht pakket aan maatregelen. Het benutten van daken voor… Lees meer »

 20 april 2024  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.