Enschede Energie geeft energiebespaartips

Enschede Energie geeft energiebespaartips

ENSCHEDE – Afgelopen zaterdag gaf Enschede Energie bij haar kantoor energie bespaartips voor iedereen die daar behoefte aan heeft. “Als je alles bij elkaar optelt kan je al snel zo’n €2.000 per jaar besparen op je energierekening. En dat alleen door de eenvoudige, vaak gratis maatregelen te nemen” vertelt Rens Weustink. De actie ‘Samen de winter door’ is bedoeld om mensen elkaar te laten helpen met tips en adviezen over energiebesparen.

“Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De overheid helpt met diverse regelingen, maar voor veel mensen is dat helaas niet genoeg. Daarom hebben we met meer dan 90 energiecoöperaties in Nederland deze actie op touw gezet.” vervolgt Weustink.


Enschede Energie groeit
Verduurzamen samen met een energiecoöperatie is in. “We merken dat we steeds meer vragen krijgen van mensen over verduurzaming van hun woning, over het groen blauw tuinieren en over de mogelijkheden om met ons mee te doen in duurzame energieprojecten.” voegt projectmedewerker Roeland Camps toe.

“We hebben nu ruim 600 leden en groeien gestaag door. Dat is goed voor het draagvlak en voor het vergroten van de mogelijkheden om Enschede écht duurzamer te maken. Enschede Energie wekt nu alleen nog duurzame stroom op, maar onderzoekt de mogelijkheden om met windenergie, energiecoaches en duurzaam tuinieren aan de slag te gaan. Samen met Bewonersplatform Twekkelerveld hebben we onlangs 50 duurzaamheidsscans aan bewoners uitgedeeld. Dat is al een uiting van de verbreding van onze inzet”, besluit Weustink.

Nog meer tips
Er komt een dame binnenlopen die net nieuwe kerstverlichting heeft gekocht, wel ledverlichting natuurlijk. Bea de Groot heeft naast de tips van Enschede Energie zelf ook twee goede opties om energie te besparen. “Plant klimop tegen je woning aan, dat isoleert en geeft direct ook een mooi groen aanzicht! Klimop is dus erg handig. Het helpt je woning koel houden in de zomer, en zorgt voor een extra laagje isolering en dus warmte in de winter.” Tip twee van Bea is het gebruik van een zogenaamde hooikist: “Als je bijvoorbeeld aardappelen kookt, kan je die na 10 minuten koken van het vuur halen. Wikkel je de pan met deksel erop in een theedoek, daar omheen bubbeltjesplastic en dat wikkel je in een oud dekbed. Zo garen de aardappelen prima door, zonder dat je verder nog gas of elektriciteit verbruikt.”

Voor meer goede tips over energiebesparen kan je kijken op de website www.samendewinterdoor.nu. Op deze website staan ook de materialen die bij de actie horen.

Voorzitter Enschede Energie geeft stokje door

Voorzitter Jeroen Jansen stopt aan het eind van dit jaar met zijn functie bij Enschede Energie. Hij gaf bij 1 Twente Enschede een interview waarin hij aangaf dat hij vertrouwen… Lees meer »

 29 november 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie geeft energiebespaartips

Enschede Energie geeft energiebespaartips ENSCHEDE – Afgelopen zaterdag gaf Enschede Energie bij haar kantoor energie bespaartips voor iedereen die daar behoefte aan heeft. “Als je alles bij elkaar optelt kan… Lees meer »

 23 november 2022  |  Rens Weustink
EnergieFonds Overijssel leent €50 miljoen van EIB

In de caravanstalling bij de familie Veldscholte (zonnedak De Geerts) vond op donderdag 10 november een bijzondere en feestelijke bijeenkomst plaats. Vertegenwoordigers van de Europese InvesteringsBank (EIB), EnergieFonds Overijssel(EFO) en… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Samen de winter door: Actiedag op zaterdag 19 november

Met meer dan 90 coöperaties in heel Nederland organiseert Enschede Energie de campagne ‘Samen de winter door’. De kick off van de campagne is op zaterdag 19 november om 13:00… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld

Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld In de kantine van het Zone College aan de Hengelosestraat werd afgelopen dinsdagavond een verduurzamingstraject aan bewoners van Twekkelerveld gepresenteerd. Een groep zogenaamde ‘koplopers’… Lees meer »

 28 oktober 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie zoekt nieuwe bestuursleden

Enschede Energie groeit en bloeit. We hebben inmiddels zo’n 600 leden. Daarmee zijn we met trots één van de grotere lokale, duurzame energiecoöperaties van Nederland. We wekken medio 2023 stroom… Lees meer »

 23 september 2022  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.