EnergieFonds Overijssel leent €50 miljoen van EIB

In de caravanstalling bij de familie Veldscholte (zonnedak De Geerts) vond op donderdag 10 november een bijzondere en feestelijke bijeenkomst plaats. Vertegenwoordigers van de Europese InvesteringsBank (EIB), EnergieFonds Overijssel(EFO) en de Provincie Overijssel kwamen naar Enschede om onder een zonnedak van Enschede Energie officieel hun handtekening te zetten onder een lening ter waarde van €50 miljoen voor meer investeringen in de verduurzaming in Overijssel. De EIB leent het bedrag uit aan het Overijsselse verduurzamingsfonds om de verduurzaming in onze provincie te versnellen.Enschede Energie maakt voor financiering van de diverse zonne-energieprojecten onder andere gebruik van leningen van het EnergieFonds Overijssel. Zij verstrekken leningen speciaal bedoeld om de provincie te verduurzamen. Omdat EFO deze dag ook haar 10-jarig bestaan vierde bij de evenementenlocatie op de Technology Base Twente, kwam het goed uit dat er dichtbij een toepasselijke locatie was die mede gefinancierd is door het verduurzamingsfonds.

Met de €50 miljoen die EnergieFonds Overijssel nu extra kan uitlenen kan het fonds nóg meer impactvolle initiatieven stimuleren. De Provincie Overijssel heeft groen licht gegeven om breder in de verduurzaming te gaan investeren. Naast duurzame energieprojecten mag het fonds nu ook investeren in projecten over circulariteit.

Enschede Energie werd tijdens de viering van 10 jaar EFO in het zonnetje gezet als één van de initiatieven die goed werk leveren voor de verduurzaming van de provincie. Penningmeester Gertjan Beimers nam deel aan een panel tijdens het plenaire gedeelte van de bijeenkomst.

Lees op de website van het EnergieFonds Overijssel meer over de lening van de EIB.

Voorzitter Enschede Energie geeft stokje door

Voorzitter Jeroen Jansen stopt aan het eind van dit jaar met zijn functie bij Enschede Energie. Hij gaf bij 1 Twente Enschede een interview waarin hij aangaf dat hij vertrouwen… Lees meer »

 29 november 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie geeft energiebespaartips

Enschede Energie geeft energiebespaartips ENSCHEDE – Afgelopen zaterdag gaf Enschede Energie bij haar kantoor energie bespaartips voor iedereen die daar behoefte aan heeft. “Als je alles bij elkaar optelt kan… Lees meer »

 23 november 2022  |  Rens Weustink
EnergieFonds Overijssel leent €50 miljoen van EIB

In de caravanstalling bij de familie Veldscholte (zonnedak De Geerts) vond op donderdag 10 november een bijzondere en feestelijke bijeenkomst plaats. Vertegenwoordigers van de Europese InvesteringsBank (EIB), EnergieFonds Overijssel(EFO) en… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Samen de winter door: Actiedag op zaterdag 19 november

Met meer dan 90 coöperaties in heel Nederland organiseert Enschede Energie de campagne ‘Samen de winter door’. De kick off van de campagne is op zaterdag 19 november om 13:00… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld

Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld In de kantine van het Zone College aan de Hengelosestraat werd afgelopen dinsdagavond een verduurzamingstraject aan bewoners van Twekkelerveld gepresenteerd. Een groep zogenaamde ‘koplopers’… Lees meer »

 28 oktober 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie zoekt nieuwe bestuursleden

Enschede Energie groeit en bloeit. We hebben inmiddels zo’n 600 leden. Daarmee zijn we met trots één van de grotere lokale, duurzame energiecoöperaties van Nederland. We wekken medio 2023 stroom… Lees meer »

 23 september 2022  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.