Inkoopactie voor Sessy Thuisbatterij

Enschede Energie en Sessy hebben de handen ineengeslagen om een inkoopactie op te zetten voor de aanschaf van een thuisbatterij voor consumenten. Als consument kan je via onze inkoopactie met korting een Sessy Thuisbatterij aanschaffen.

Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 29 mei hebben we de aanwezigen geïnformeerd middels een presentatie. De sheets van deze presentatie kun je via deze link vinden.

Wat heb ik aan een thuisbatterij?
Een thuisbatterij geeft je geen gegarandeerde winst, maar verlaagt je energiekosten wel en maakt je onafhankelijker van het stroomnet. Met een thuisbatterij sla je stroom op die je zelf geproduceerd hebt met je zonnepanelen. Of je koopt stroom in op het energienetwerk als de stroomprijs laag (of zelfs negatief) is en verkoopt de stroom op het moment dat de stroomprijs hoog is. De Sessy Thuisbatterij is een slimme batterij met diverse modi om optimaal bij jouw situatie en wensen aan te sluiten. In onderstaande video een korte uitleg.

Voor wie is de inkoopactie?
Wil je meedoen aan onze inkoopactie dan gaan we er vanuit dat je lid bij ons bent. Ben je dat nog niet, dan schrijven we je automatisch in als lid als je via de inkoopactie een Sessy Thuisbatterij bestelt. Iedereen kan lid worden van Enschede Energie.

Onze inkoopactie is gestart op donderdag 30 mei en loopt tot en met woensdag 19 juni. Als je gebruik wil maken van het inkoopvoordeel kan je dus tot en met 19 juni het bestelformulier invullen. Dit kan via de knop onderaan deze pagina.

De voordelen van onze inkoopactie
Een inkoopactie brengt natuurlijk voordelen met zich mee. Ten eerste kunnen we je ondersteunen met onafhankelijk advies en enige begeleiding in het traject. Een voorbeeld is de informatieavond en verder hebben we met Sessy afgesproken dat ze je kunnen adviseren over jouw persoonlijke situatie en de mogelijkheden voor plaatsing van een thuisbatterij.

Ten tweede kunnen we een mooi prijsvoordeel bieden door bestellingen te bundelen. In onderstaande tabel vind je de prijzen van de Sessy Thuisbatterij via onze inkoopactie. De prijzen zijn inclusief installatie van de thuisbatterij en inclusief btw.

Na de intekenperiode die loopt tot en met 19 juni, communiceren we aan degenen die besteld hebben op 20 juni de definitieve prijs. Dan ontvang je ook van Charged (het bedrijf achter de thuisbatterij Sessy) de betaalinformatie voor de aanbetaling van 20% van het totaalbedrag.

Specificaties
De Sessy Thuisbatterij is ontworpen om voor elk huishouden een opslag-oplossing te bieden. Dit door het modulaire karakter. Eén thuisbatterij is geschikt voor huishoudens die 8 tot 12 zonnepanelen hebben en de daarmee opgewekte stroom willen opslaan om het op een gunstig moment te gebruiken of verkopen. Je kan meerdere Sessy Thuisbatterijen aan elkaar koppelen.
De volledige specificaties vind je op de website van Sessy.

Onderstaand een uitgebreide video van ongeveer 5 minuten waarin Twan meer uitlegt over de voordelen van de Sessy Thuisbatterij.

Veelgestelde vragen
Heb je een algemene vraag over de Sessy Thuisbatterij? Op de website van Sessy is een sectie ‘veelgestelde vragen’. Hier vind je waarschijnlijk het antwoord op de meeste van je vragen.

Vind je bij de veelgestelde vragen niet het antwoord op jouw vraag of wil je graag meer advies over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met Sessy via mail of bel hen via 085 – 060 84 99.

Heb je vragen over de inkoopactie zelf? Neem dan contact op met ons via mail.

Vol elektriciteitsnet: De rol van Enschede Energie

Het elektriciteitsnet piept en kraakt. In de media wordt vaak bericht over dat het elektriciteitsnet vol is, wat is er aan de hand en kunnen we er ook iets aan doen? Zo’n tien jaar geleden was het simpel: een elektriciteitscentrale wekte stroom op en via kabels boven en onder de grond werd de stroom afgeleverd… Lees meer »

 12 juni 2024  |  Rens Weustink
Inkoopactie voor Sessy Thuisbatterij

Enschede Energie en Sessy hebben de handen ineengeslagen om een inkoopactie op te zetten voor de aanschaf van een thuisbatterij voor consumenten. Als consument kan je via onze inkoopactie met korting een Sessy Thuisbatterij aanschaffen. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 29 mei hebben we de aanwezigen geïnformeerd middels een presentatie. De sheets van deze presentatie… Lees meer »

 27 mei 2024  |  Rens Weustink
Tuintips Juni

Een groene tuin is het sluitstuk van een duurzaam huis. Door je tuin zo groen en gevarieerd mogelijk te maken, help je jezelf aan een minder hete en droge omgeving om heerlijk te kunnen vertoeven. Ook als het in de zomer flink warm is. Hoe kan je je tuin het best goed onderhouden? Daarvoor hebben… Lees meer »

 24 mei 2024  |  Rens Weustink
Enschede Energie gaat voor coöperatief windmolenpark op zee

Samen met vele andere energiecoöperaties en pensioenfonds ABP neemt Enschede Energie deel aan een tender voor een groot windpark op zee. De coalities met de namen ‘Onze Noordzeestroom’ (EnergieSamen, Windunie en energiecoöperaties) en ‘Noordzeker’ (Pensioenfondsen ABP en APG samen met windparkontwikkelaar SSE) slaan de handen ineen om het grootste Nederlandse windpark op zee te bouwen… Lees meer »

 26 april 2024  |  Rens Weustink
Leden aan het woord: Erik Mulder over dynamische tarieven

We kregen een reactie van een lid binnen op de longread “Dynamisch contract: voordelig én verstorend”. Deze reactie is niet een standpunt van Enschede Energie, maar een persoonlijke kijk op de situatie van Erik zelf. Hieronder het betoog van Erik Mulder: Dynamisch Tarief: Ja, graag. Dynamisch tarief creëert onbalans? Een dynamisch tarief is een uur-prijs… Lees meer »

 26 april 2024  |  Rens Weustink
Duurzaamheidscafé in Lonneker op 24 april

Op woensdag 24 april vanaf 19:30 uur organiseren we samen met STAWEL in het Dorpshuis in Lonneker een eerste Duurzaamheidscafé. Deze editie is het thema: “Toekomstgerichte, duurzame kansen voor (boeren)bedrijven”. Duurzame toekomst voor (boeren)bedrijven Fraukje Roeleveld van STAWEL zal de mogelijkheden voor boerenbedrijven schetsen voor een toekomstgericht pakket aan maatregelen. Het benutten van daken voor… Lees meer »

 20 april 2024  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.