Bezoek de lokale melkboerderij

Vanaf 24 juli t/m 2 september kan je rond Enschede unieke rondleidingen volgen bij diverse melkboerderijen. Zes boerinnen staken de koppen bij elkaar en bedachten dat het leuk en leerzaam is om geïnteresseerden te laten zien hoe er gewerkt wordt op de melkveebedrijven.

Als je een rondleiding volgt zie en leer je meer over wanneer en hoeveel melk een koe geeft, wat en hoeveel ze eten en drinken, hoe een melkrobot werkt en wat een biologisch melkveebedrijf anders doet dan een gewoon melkveebedrijf. Uiteraard beantwoorden de boerinnen tijdens de rondleidingen ook jouw vragen over de boerderij.

Elke dag kan je bij een andere boer een kijkje nemen. De rondleidingen starten om 14:00 uur en duren 1 tot 1,5 uur. De rondleidingen zijn geschikt voor alle leeftijden en de kosten zijn €3,- per persoon. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis deelnemen.

Reserveren is verplicht en kan door te bellen of appen naar het bedrijf waar je de rondleiding wil volgen. Dit moet minimaal twee uur voor aanvang van de rondleiding. Let op: honden zijn niet toegestaan.

Maandag
Biologisch Melkveebedrijf ’n Pol – Aanmelden via 06 – 12 51 65 67
Boekelerhofweg 100, 7548 RA Boekelo

Dinsdag
Melkveebedrijf Stokkers – Aanmelden via 06 – 20 98 28 88
Lutje Bruninkweg 25, 7544 RD Enschede

Woensdag
Melkveebedrijf de Veldgeuver – Aanmelden via 06 – 10 05 18 03
Veldgeuverweg 20, 7547 RG Twekkelo

Donderdag
Melkveebedrijf Smelt – Luttikhedde – Aanmelden via 06 – 83 44 42 36
Braamweg 12a, 7481 RB Buurse

Vrijdag
Melkveebedrijf Voogd / Melktap Hof Espelo – Aanmelden via  06 – 22 53 70 56
Weerseloseweg 235, 7522 PS Enschede

Zaterdag
Melkveebedrijf Hobbelt – Aanmelden via 06 – 57 06 99 07
Arendsweg 30, 7544 RM Enschede

Jaarlijkse Ledenvergadering goed bezocht

Woensdag 15 november vond de jaarlijkse Ledenvergadering plaats in de Performance Factory. Er waren ongeveer 60 mensen aanwezig bij de vergadering. Op de agenda stonden enkele officiële zaken zoals het afscheid van Bob Zomerplaag van de Ledenraad en het voorstellen van het nieuwe lid van de Ledenraad in de persoon van Marie-José. Vanuit Enschede Energie… Lees meer »

 4 december 2023  |  Rens Weustink
Verkiezingen: Hoe groen zijn partijen?
De Tweede Kamerverkiezingen staan alweer voor de deur. Het campagnereces is begonnen. Dat wil zeggen dat je nu meer en meer van alle partijen gaat zien en horen. Politici en bestuurders zitten aan talkshowtafels, trekken het land in om campagne te voeren en proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen. Vanuit Enschede Energie geven we geen... Lees meer »
 2 november 2023  |  Rens Weustink
Enschede Energie bij Het Keukentafelgesprek

Vanmorgen zijn Ruud Mulder en Rens Weustink geïnterviewd voor de podcast Het Keukentafelgesprek. In eerdere seizoenen van deze podcast zijn burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere bestuurders geïnterviewd. Nu is het de beurt aan groen leiderschap.   Groen leiderschap De nieuwe serie podcasts van Het Keukentafelgesprek gaat over groen leiderschap. Dit leiderschap vind je op diverse… Lees meer »

 20 oktober 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het de landelijke natuurwerkdag. Van 12:00 tot 16:30 uur kan je ons helpen met het groenonderhoud op Zonnepark De Elsmoat. Een uniek, groen en coöperatief zonnepark net ten zuid-oosten van Enschede. Meld je aan om te helpen via de website van de natuurwerkdag Op dit zonnepark zijn 2 grote houtwallen… Lees meer »

 11 oktober 2023  |  Rens Weustink
Geslaagde Open Energiedag bij Zonnepark De Elsmoat

Op zaterdag 16 september was Zonnepark De Elsmoat toegankelijk voor het publiek tijdens de Open Energiedag 2023. Er kwamen tussen 13:00 en 17:00 uur zo’n 200 mensen een kijkje nemen op dit groene en coöperatieve zonnepark. Foto: Dennis Moekotte, Moekotte Media Creative Agency Tijdens de rondleiding werden verschillende vragen gesteld en beantwoord door projectmedewerkers van… Lees meer »

 20 september 2023  |  Rens Weustink
Kom kijken bij ons coöperatieve zonnepark!

Tijdens de landelijke Open Energiedag 2023 houden wij een open dag bij ons gloednieuwe Zonnepark De Elsmoat. Dit zonnepark is bijzonder door de coöperatieve aanpak en de grote aandacht voor de landschappelijke inpassing in de omgeving. Ben je nog geen lid van Enschede Energie? Kijk ook eens op onze Doe mee pagina om te zien… Lees meer »

 19 augustus 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.