Investeer mee in zonnepark Kromhofsweg

Enschede Energie is een vereniging van, voor en door Enschedeërs. Samen zetten we ons actief in voor een duurzame toekomst van Enschede. In januari 2023 starten we met het realiseren van ons eerste zonnepark op de Kromhofsweg.

Sinds de zomer van 2018 is Enschede Energie aan de slag met de ontwikkeling en realisatie van drie zonneparken in buurtschap de Zuid-Eschmarke. Dat is gebaseerd op de enquête die STAWEL in 2017 heeft gehouden onder de bewoners van het buitengebied. Hieruit bleek dat er veel draagvlak is voor de ontwikkeling voor zon op dak en kleinschalige zonnevelden. Een aantal grondeigenaren uit de Zuid-Eschmarke meldde zich bij STAWEL én Coöperatie Enschede Energie met een veld waar een kleinschalig zonnepark gerealiseerd kan worden.

Eén van deze zonneparken ligt aan de Kromhofsweg langs de N35 en heeft een grootte van circa 1,5 hectare. Hier passen circa 2.100 panelen op die gezamenlijk een vermogen hebben van 1,1 MW. Hiermee wekken we duurzame energie op voor circa 330 huishoudens.

Als lid van Enschede Energie kun je bij ons investeren met certificaten. Je profiteert door je investering van een aantrekkelijke rentevergoeding van 4%.

Wil je dat of ben je geïnteresseerd, klik dan op deze pagina voor meer informatie. Hier vind je het inschrijfformulier voor het reserveren van certificaten en extra investeringsdocumentatie.


Landschapsplan Zonnepark Kromhofsweg

Wil je meer weten over hoe we onze zonneparken realiseren, kijk dan op deze projectenpagina.

Jaarlijkse Ledenvergadering goed bezocht

Woensdag 15 november vond de jaarlijkse Ledenvergadering plaats in de Performance Factory. Er waren ongeveer 60 mensen aanwezig bij de vergadering. Op de agenda stonden enkele officiële zaken zoals het afscheid van Bob Zomerplaag van de Ledenraad en het voorstellen van het nieuwe lid van de Ledenraad in de persoon van Marie-José. Vanuit Enschede Energie… Lees meer »

 4 december 2023  |  Rens Weustink
Verkiezingen: Hoe groen zijn partijen?
De Tweede Kamerverkiezingen staan alweer voor de deur. Het campagnereces is begonnen. Dat wil zeggen dat je nu meer en meer van alle partijen gaat zien en horen. Politici en bestuurders zitten aan talkshowtafels, trekken het land in om campagne te voeren en proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen. Vanuit Enschede Energie geven we geen... Lees meer »
 2 november 2023  |  Rens Weustink
Enschede Energie bij Het Keukentafelgesprek

Vanmorgen zijn Ruud Mulder en Rens Weustink geïnterviewd voor de podcast Het Keukentafelgesprek. In eerdere seizoenen van deze podcast zijn burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere bestuurders geïnterviewd. Nu is het de beurt aan groen leiderschap.   Groen leiderschap De nieuwe serie podcasts van Het Keukentafelgesprek gaat over groen leiderschap. Dit leiderschap vind je op diverse… Lees meer »

 20 oktober 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het de landelijke natuurwerkdag. Van 12:00 tot 16:30 uur kan je ons helpen met het groenonderhoud op Zonnepark De Elsmoat. Een uniek, groen en coöperatief zonnepark net ten zuid-oosten van Enschede. Meld je aan om te helpen via de website van de natuurwerkdag Op dit zonnepark zijn 2 grote houtwallen… Lees meer »

 11 oktober 2023  |  Rens Weustink
Geslaagde Open Energiedag bij Zonnepark De Elsmoat

Op zaterdag 16 september was Zonnepark De Elsmoat toegankelijk voor het publiek tijdens de Open Energiedag 2023. Er kwamen tussen 13:00 en 17:00 uur zo’n 200 mensen een kijkje nemen op dit groene en coöperatieve zonnepark. Foto: Dennis Moekotte, Moekotte Media Creative Agency Tijdens de rondleiding werden verschillende vragen gesteld en beantwoord door projectmedewerkers van… Lees meer »

 20 september 2023  |  Rens Weustink
Kom kijken bij ons coöperatieve zonnepark!

Tijdens de landelijke Open Energiedag 2023 houden wij een open dag bij ons gloednieuwe Zonnepark De Elsmoat. Dit zonnepark is bijzonder door de coöperatieve aanpak en de grote aandacht voor de landschappelijke inpassing in de omgeving. Ben je nog geen lid van Enschede Energie? Kijk ook eens op onze Doe mee pagina om te zien… Lees meer »

 19 augustus 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.