Investeer mee in zonnepark Kromhofsweg

Enschede Energie is een vereniging van, voor en door Enschedeërs. Samen zetten we ons actief in voor een duurzame toekomst van Enschede. In januari 2023 starten we met het realiseren van ons eerste zonnepark op de Kromhofsweg.

Sinds de zomer van 2018 is Enschede Energie aan de slag met de ontwikkeling en realisatie van drie zonneparken in buurtschap de Zuid-Eschmarke. Dat is gebaseerd op de enquête die STAWEL in 2017 heeft gehouden onder de bewoners van het buitengebied. Hieruit bleek dat er veel draagvlak is voor de ontwikkeling voor zon op dak en kleinschalige zonnevelden. Een aantal grondeigenaren uit de Zuid-Eschmarke meldde zich bij STAWEL én Coöperatie Enschede Energie met een veld waar een kleinschalig zonnepark gerealiseerd kan worden.

Eén van deze zonneparken ligt aan de Kromhofsweg langs de N35 en heeft een grootte van circa 1,5 hectare. Hier passen circa 2.100 panelen op die gezamenlijk een vermogen hebben van 1,1 MW. Hiermee wekken we duurzame energie op voor circa 330 huishoudens.

Als lid van Enschede Energie kun je bij ons investeren met certificaten. Je profiteert door je investering van een aantrekkelijke rentevergoeding van 4%.

Wil je dat of ben je geïnteresseerd, klik dan op deze pagina voor meer informatie. Hier vind je het inschrijfformulier voor het reserveren van certificaten en extra investeringsdocumentatie.


Landschapsplan Zonnepark Kromhofsweg

Wil je meer weten over hoe we onze zonneparken realiseren, kijk dan op deze projectenpagina.

Voorzitter Enschede Energie geeft stokje door

Voorzitter Jeroen Jansen stopt aan het eind van dit jaar met zijn functie bij Enschede Energie. Hij gaf bij 1 Twente Enschede een interview waarin hij aangaf dat hij vertrouwen… Lees meer »

 29 november 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie geeft energiebespaartips

Enschede Energie geeft energiebespaartips ENSCHEDE – Afgelopen zaterdag gaf Enschede Energie bij haar kantoor energie bespaartips voor iedereen die daar behoefte aan heeft. “Als je alles bij elkaar optelt kan… Lees meer »

 23 november 2022  |  Rens Weustink
EnergieFonds Overijssel leent €50 miljoen van EIB

In de caravanstalling bij de familie Veldscholte (zonnedak De Geerts) vond op donderdag 10 november een bijzondere en feestelijke bijeenkomst plaats. Vertegenwoordigers van de Europese InvesteringsBank (EIB), EnergieFonds Overijssel(EFO) en… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Samen de winter door: Actiedag op zaterdag 19 november

Met meer dan 90 coöperaties in heel Nederland organiseert Enschede Energie de campagne ‘Samen de winter door’. De kick off van de campagne is op zaterdag 19 november om 13:00… Lees meer »

 14 november 2022  |  Rens Weustink
Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld

Geslaagde informatieavond over duurzaamheidsscans in Twekkelerveld In de kantine van het Zone College aan de Hengelosestraat werd afgelopen dinsdagavond een verduurzamingstraject aan bewoners van Twekkelerveld gepresenteerd. Een groep zogenaamde ‘koplopers’… Lees meer »

 28 oktober 2022  |  Rens Weustink
Enschede Energie zoekt nieuwe bestuursleden

Enschede Energie groeit en bloeit. We hebben inmiddels zo’n 600 leden. Daarmee zijn we met trots één van de grotere lokale, duurzame energiecoöperaties van Nederland. We wekken medio 2023 stroom… Lees meer »

 23 september 2022  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.