ENSCHEDE – Jeroen Jansen stopt als voorzitter zeven jaar nadat hij samen met Ruud Mulder Enschede Energie oprichtte. Jansen vindt het tijd voor een opvolger met nieuwe energie voor de toekomst. Per 1 januari 2023 start Louis Koopman als nieuwe voorzitter van Enschede Energie. Ook enkele andere nieuwe bestuursleden starten dan in hun functie.
Nieuwe energie voor de toekomst
Behalve de voorzitter vertrekken ook de secretaris en een bestuurslid. Voor secretaris Robert Baveld en algemeen bestuurslid Niels van Elk zit hun afgesproken bestuurstermijn erop. Penningmeester Gert Jan Beimers stapt over naar het ontwikkelbedrijf van Enschede Energie. Hij wil zijn kennis en kunde inzetten voor het ontwikkelen van de grote energieprojecten die de komende jaren gerealiseerd worden. Hun opvolgers staan enthousiast klaar in de startblokken om samen met de blijvende bestuursleden Enschede verder te verduurzamen.
De ledenraad van Enschede Energie heeft enkele nieuwe bestuurders benoemd en is trots op het enthousiasme van de nieuwe bestuurders: ‘Volgend jaar moet een jaar worden van versnelling van de verduurzaming’ aldus ledenraad voorzitter Henk Zomer. Hij vervolgt: ‘Met de benoeming van Louis Koopman als nieuwe voorzitter hebben we een bestuurlijk zwaargewicht gevonden die de energiecoöperatie samen met de andere bestuursleden voortvarend wil uitbouwen tot duurzaamheidscoöperatie. Koopman was eerder wethouder in Haaksbergen en vanuit die functie ook voorzitter van de Regionale Energiestrategie Twente. Daardoor weet hij wat de opgave is voor Enschede. We danken de vertrekkende bestuurders voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren. Ze hebben van Enschede Energie een groeiende en bloeiende organisatie weten te maken die klaar is voor een volgend hoofdstuk in haar bestaan.’
Verbreden en professionaliseren
Naast Louis Koopman zijn Rienk van der Werff (secretaris), Bernd Vinke (penningmeester), en Karin van Beurden (algemeen bestuurslid) benoemd in het bestuur. Samen met de zittende bestuursleden Ruud Mulder, Jan Pipers en Simone Dobbelsteen, medewerkers en vrijwilligers van Enschede Energie werken zij de komende jaren aan het verbreden en verder professionaliseren van de coöperatie. In 2023 onderzoekt de coöperatie de mogelijkheden voor onder andere: windenergie, het ondersteunen en adviseren van inwoners bij het verduurzamen van huis en tuin, duurzame warmteoplossingen en het ondersteunen en adviseren van bedrijven bij verduurzamingsmaatregelen. ‘Het is dus goed dat we een stevig team hebben staan met bestuurders, medewerkers en vrijwilligers die samen met de ruim 625 leden de schouders er onder gaan zetten’, besluit Henk Zomer.
Pieter-Jan Klok schafte via de inkoopactie van Enschede Energie een Sessy thuisbatterij aan. Hij deelt hieronder zijn ervaringen: Sinds 26 augustus zijn wij de tevreden bezitters van de eerste Sessy thuisbatterij uit het gezamenlijke inkoopactie van Enschede Energie. Hierbij wat eerste ervaringen. Foto ter illustratie, niet bij Pieter-Jan Klok thuis: De installatie van een Sessy… Lees meer »
Op zaterdag 21 september is de jaarlijkse, landelijke Open Energiedag. Enschede Energie doet vanzelfsprekend weer mee. We openen dit jaar twee locaties voor het publiek. In de ochtend kan je ons kantoor en de Duurzaamheidswinkel bezoeken tussen 10:00 en 12:00 uur. In de middag kan je Zonnepark De Elsmoat bezoeken tussen 14:00 en 16:30 uur…. Lees meer »
De zomervakantie staat op het punt van beginnen. Niet iedereen gaat in de zomervakantie op reis, maar degenen die dat wel doen reizen en overnachten op allerlei manieren. Elke reisbeweging of overnachting heeft natuurlijk een footprint. Wil je jouw footprint voor je verblijf zo klein mogelijk maken? Dan is een eco camping of andere vorm… Lees meer »
De afgelopen maanden zien we steeds meer dat actieve leden zich opwerpen om samen Enschede te verduurzamen. Graag faciliteren we dat nog meer dan voorheen. Daarom zijn wij op zoek naar 5 mensen die energiecoach willen worden! Inmiddels hebben we 2 gegadigden gevonden, maar we zijn nog op zoek. Daarom dus de oproep: Ben jij… Lees meer »
Het elektriciteitsnet piept en kraakt. In de media wordt vaak bericht over dat het elektriciteitsnet vol is, wat is er aan de hand en kunnen we er ook iets aan doen? Zo’n tien jaar geleden was het simpel: een elektriciteitscentrale wekte stroom op en via kabels boven en onder de grond werd de stroom afgeleverd… Lees meer »