Nieuwe bestuursleden Enschede Energie willen versneld verduurzamen

ENSCHEDE – Jeroen Jansen stopt als voorzitter zeven jaar nadat hij samen met Ruud Mulder Enschede Energie oprichtte. Jansen vindt het tijd voor een opvolger met nieuwe energie voor de toekomst. Per 1 januari 2023 start Louis Koopman als nieuwe voorzitter van Enschede Energie. Ook enkele andere nieuwe bestuursleden starten dan in hun functie.

Nieuwe energie voor de toekomst
Behalve de voorzitter vertrekken ook de secretaris en een bestuurslid. Voor secretaris Robert Baveld en algemeen bestuurslid Niels van Elk zit hun afgesproken bestuurstermijn erop. Penningmeester Gert Jan Beimers stapt over naar het ontwikkelbedrijf van Enschede Energie. Hij wil zijn kennis en kunde inzetten voor het ontwikkelen van de grote energieprojecten die de komende jaren gerealiseerd worden. Hun opvolgers staan enthousiast klaar in de startblokken om samen met de blijvende bestuursleden Enschede verder te verduurzamen.

De ledenraad van Enschede Energie heeft enkele nieuwe bestuurders benoemd en is trots op het enthousiasme van de nieuwe bestuurders: ‘Volgend jaar moet een jaar worden van versnelling van de verduurzaming’ aldus ledenraad voorzitter Henk Zomer. Hij vervolgt: ‘Met de benoeming van Louis Koopman als nieuwe voorzitter hebben we een bestuurlijk zwaargewicht gevonden die de energiecoöperatie samen met de andere bestuursleden voortvarend wil uitbouwen tot duurzaamheidscoöperatie. Koopman was eerder wethouder in Haaksbergen en vanuit die functie ook voorzitter van de Regionale Energiestrategie Twente. Daardoor weet hij wat de opgave is voor Enschede. We danken de vertrekkende bestuurders voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren. Ze hebben van Enschede Energie een groeiende en bloeiende organisatie weten te maken die klaar is voor een volgend hoofdstuk in haar bestaan.’

Verbreden en professionaliseren
Naast Louis Koopman zijn Rienk van der Werff (secretaris), Bernd Vinke (penningmeester), en Karin van Beurden (algemeen bestuurslid) benoemd in het bestuur. Samen met de zittende bestuursleden Ruud Mulder, Jan Pipers en Simone Dobbelsteen, medewerkers en vrijwilligers van Enschede Energie werken zij de komende jaren aan het verbreden en verder professionaliseren van de coöperatie. In 2023 onderzoekt de coöperatie de mogelijkheden voor onder andere: windenergie, het ondersteunen en adviseren van inwoners bij het verduurzamen van huis en tuin, duurzame warmteoplossingen en het ondersteunen en adviseren van bedrijven bij verduurzamingsmaatregelen. ‘Het is dus goed dat we een stevig team hebben staan met bestuurders, medewerkers en vrijwilligers die samen met de ruim 625 leden de schouders er onder gaan zetten’, besluit Henk Zomer.

Duurzame uitdaging van deze week: Verwen je fiets

Fietsen is gezond, snel, duurzaam én leuk! Daarom deze week de uitdaging om je fiets te verwennen met goed onderhoud en een schoonmaakbeurt. Als je fiets prettig in gebruik is, dan gebruik je hem ook vaker. Pak dat rammelende spatbord, de kapotte fietsbel en die niet meer lekker lopende ketting aan en je fietst weer… Lees meer »

 23 mei 2023  |  Rens Weustink
Filmavond bij Concordia was groot succes

De filmavond van afgelopen vrijdag bij Concordia was een groot succes! De zaal was uitverkocht en de film bracht bij veel mensen regelmatig een lach op het gezicht. We bespraken achteraf de vergelijking met de lokale situatie en wat we in Enschede kunnen doen aan verduurzaming en het verantwoord samenleven met de natuur. Groen Blauw… Lees meer »

 25 april 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor de Duurzame Open Huizendag

Wat is het plan? Enschede Energie organiseert op zondag 4 juni van 12:00 tot 15:00 uur een Duurzame Open Huizen Dag. De bedoeling is dat geïnteresseerden kunnen kijken en inspiratie kunnen opdoen om zelf aan de slag te gaan met verduurzamen. Wil jij je huis en/of tuin openstellen en uitleg geven over hoe jij duurzaam… Lees meer »

 24 april 2023  |  Rens Weustink
Doe mee en verduurzaam stap voor stap in 52 weken

We vonden deze week een prachtig initiatief wat voor heel veel mensen een uitkomst kan zijn. De insteek van 52 Weken Duurzaam past perfect bij ons als duurzaamheidscoöperatie. Samen verduurzamen we Enschede. En dat doen we op een leuke, inspirerende manier! 52 Weken Duurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer… Lees meer »

 12 april 2023  |  Rens Weustink
Filmavond: The Biggest Little Farm + naborrel

We houden op vrijdag 21 april vanaf 19:15 uur onze eerste ledenactiviteit! Om elkaar als leden te leren kennen en samen wat leuks te doen gaan we een film kijken en daarna borrelen. We gaan bij Filmhuis Concordia aan de Oude Markt de prachtige film ‘The Biggest Little Farm’ kijken. Filmmaker John en zijn vrouw… Lees meer »

 30 maart 2023  |  Rens Weustink
Eerste jubileum voor zonnedak Twente Milieu

Vijf jaar geleden leverde Enschede Energie haar eerste zonneproject op! Zonnedak Twente Milieu werd op vrijdag 26 januari 2018 officieel geopend door een gezamenlijke druk op de rode knop. Oprichter en toenmalig voorzitter Jeroen Jansen drukte samen met wethouder Eelco Eerenberg, gedeputeerde Annemieke Traag en Twente Milieu directeur Lisette Bosch op de knop. Op de… Lees meer »

 29 maart 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.