Nieuwe bestuursleden Enschede Energie willen versneld verduurzamen

ENSCHEDE – Jeroen Jansen stopt als voorzitter zeven jaar nadat hij samen met Ruud Mulder Enschede Energie oprichtte. Jansen vindt het tijd voor een opvolger met nieuwe energie voor de toekomst. Per 1 januari 2023 start Louis Koopman als nieuwe voorzitter van Enschede Energie. Ook enkele andere nieuwe bestuursleden starten dan in hun functie.

Nieuwe energie voor de toekomst
Behalve de voorzitter vertrekken ook de secretaris en een bestuurslid. Voor secretaris Robert Baveld en algemeen bestuurslid Niels van Elk zit hun afgesproken bestuurstermijn erop. Penningmeester Gert Jan Beimers stapt over naar het ontwikkelbedrijf van Enschede Energie. Hij wil zijn kennis en kunde inzetten voor het ontwikkelen van de grote energieprojecten die de komende jaren gerealiseerd worden. Hun opvolgers staan enthousiast klaar in de startblokken om samen met de blijvende bestuursleden Enschede verder te verduurzamen.

De ledenraad van Enschede Energie heeft enkele nieuwe bestuurders benoemd en is trots op het enthousiasme van de nieuwe bestuurders: ‘Volgend jaar moet een jaar worden van versnelling van de verduurzaming’ aldus ledenraad voorzitter Henk Zomer. Hij vervolgt: ‘Met de benoeming van Louis Koopman als nieuwe voorzitter hebben we een bestuurlijk zwaargewicht gevonden die de energiecoöperatie samen met de andere bestuursleden voortvarend wil uitbouwen tot duurzaamheidscoöperatie. Koopman was eerder wethouder in Haaksbergen en vanuit die functie ook voorzitter van de Regionale Energiestrategie Twente. Daardoor weet hij wat de opgave is voor Enschede. We danken de vertrekkende bestuurders voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren. Ze hebben van Enschede Energie een groeiende en bloeiende organisatie weten te maken die klaar is voor een volgend hoofdstuk in haar bestaan.’

Verbreden en professionaliseren
Naast Louis Koopman zijn Rienk van der Werff (secretaris), Bernd Vinke (penningmeester), en Karin van Beurden (algemeen bestuurslid) benoemd in het bestuur. Samen met de zittende bestuursleden Ruud Mulder, Jan Pipers en Simone Dobbelsteen, medewerkers en vrijwilligers van Enschede Energie werken zij de komende jaren aan het verbreden en verder professionaliseren van de coöperatie. In 2023 onderzoekt de coöperatie de mogelijkheden voor onder andere: windenergie, het ondersteunen en adviseren van inwoners bij het verduurzamen van huis en tuin, duurzame warmteoplossingen en het ondersteunen en adviseren van bedrijven bij verduurzamingsmaatregelen. ‘Het is dus goed dat we een stevig team hebben staan met bestuurders, medewerkers en vrijwilligers die samen met de ruim 625 leden de schouders er onder gaan zetten’, besluit Henk Zomer.

Weekendtip: The Biggest Little Farm

Houd je van films en documentaires kijken? Heb je Netflix al uitgespeeld? Wij hebben nog wel een leuke, inspirerende filmtip voor je. The Biggest Little Farm In deze film zie… Lees meer »

 27 januari 2023  |  Rens Weustink
Waterstof en de energietransitie: Wat zijn de kansen en mogelijkheden?

Informatieve avond over de rol van waterstof in de energietransitie. Over alles wat jij, als geïnteresseerde, moet weten om de discussie met specialisten aan te kunnen gaan. Marco Derksen (DGA… Lees meer »

 26 januari 2023  |  Rens Weustink
Geslaagde informatieavond in de Ontmoetingskerk

Afgelopen dinsdag organiseerde Enschede Energie een informatieavond in de Ontmoetingskerk. Op het programma stond eerst een presentatie over Enschede Energie, de energiemarkt en het besparen van energie gevolgd door een… Lees meer »

 26 januari 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Maandelijks sturen we een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes van Enschede Energie. Naast berichten over onze projecten brengen we in de nieuwsbrief ook duurzaamheidstips, nieuws over de energieprijzen en andere… Lees meer »

 20 januari 2023  |  Rens Weustink
Roof op 7 januari gratis je groen uit Boswinkel

In Boswinkel wordt gewerkt aan de vernieuwing van de wijk. Er worden woningen en flats gesloopt en er komen nieuwe voor terug. Het groen in de openbare ruimte moet dus… Lees meer »

 5 januari 2023  |  Rens Weustink
We wensen iedereen een energiek 2023!
Namens het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers van Enschede Energie wensen we iedereen een gezond, gelukkig en energiek 2023 toe. We gaan voor een jaar met veel fijne samenwerkingen, nieuwe... Lees meer »
 2 januari 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.