Nieuwe bestuursleden Enschede Energie willen versneld verduurzamen

ENSCHEDE – Jeroen Jansen stopt als voorzitter zeven jaar nadat hij samen met Ruud Mulder Enschede Energie oprichtte. Jansen vindt het tijd voor een opvolger met nieuwe energie voor de toekomst. Per 1 januari 2023 start Louis Koopman als nieuwe voorzitter van Enschede Energie. Ook enkele andere nieuwe bestuursleden starten dan in hun functie.

Nieuwe energie voor de toekomst
Behalve de voorzitter vertrekken ook de secretaris en een bestuurslid. Voor secretaris Robert Baveld en algemeen bestuurslid Niels van Elk zit hun afgesproken bestuurstermijn erop. Penningmeester Gert Jan Beimers stapt over naar het ontwikkelbedrijf van Enschede Energie. Hij wil zijn kennis en kunde inzetten voor het ontwikkelen van de grote energieprojecten die de komende jaren gerealiseerd worden. Hun opvolgers staan enthousiast klaar in de startblokken om samen met de blijvende bestuursleden Enschede verder te verduurzamen.

De ledenraad van Enschede Energie heeft enkele nieuwe bestuurders benoemd en is trots op het enthousiasme van de nieuwe bestuurders: ‘Volgend jaar moet een jaar worden van versnelling van de verduurzaming’ aldus ledenraad voorzitter Henk Zomer. Hij vervolgt: ‘Met de benoeming van Louis Koopman als nieuwe voorzitter hebben we een bestuurlijk zwaargewicht gevonden die de energiecoöperatie samen met de andere bestuursleden voortvarend wil uitbouwen tot duurzaamheidscoöperatie. Koopman was eerder wethouder in Haaksbergen en vanuit die functie ook voorzitter van de Regionale Energiestrategie Twente. Daardoor weet hij wat de opgave is voor Enschede. We danken de vertrekkende bestuurders voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren. Ze hebben van Enschede Energie een groeiende en bloeiende organisatie weten te maken die klaar is voor een volgend hoofdstuk in haar bestaan.’

Verbreden en professionaliseren
Naast Louis Koopman zijn Rienk van der Werff (secretaris), Bernd Vinke (penningmeester), en Karin van Beurden (algemeen bestuurslid) benoemd in het bestuur. Samen met de zittende bestuursleden Ruud Mulder, Jan Pipers en Simone Dobbelsteen, medewerkers en vrijwilligers van Enschede Energie werken zij de komende jaren aan het verbreden en verder professionaliseren van de coöperatie. In 2023 onderzoekt de coöperatie de mogelijkheden voor onder andere: windenergie, het ondersteunen en adviseren van inwoners bij het verduurzamen van huis en tuin, duurzame warmteoplossingen en het ondersteunen en adviseren van bedrijven bij verduurzamingsmaatregelen. ‘Het is dus goed dat we een stevig team hebben staan met bestuurders, medewerkers en vrijwilligers die samen met de ruim 625 leden de schouders er onder gaan zetten’, besluit Henk Zomer.

Jaarlijkse Ledenvergadering goed bezocht

Woensdag 15 november vond de jaarlijkse Ledenvergadering plaats in de Performance Factory. Er waren ongeveer 60 mensen aanwezig bij de vergadering. Op de agenda stonden enkele officiële zaken zoals het afscheid van Bob Zomerplaag van de Ledenraad en het voorstellen van het nieuwe lid van de Ledenraad in de persoon van Marie-José. Vanuit Enschede Energie… Lees meer »

 4 december 2023  |  Rens Weustink
Verkiezingen: Hoe groen zijn partijen?
De Tweede Kamerverkiezingen staan alweer voor de deur. Het campagnereces is begonnen. Dat wil zeggen dat je nu meer en meer van alle partijen gaat zien en horen. Politici en bestuurders zitten aan talkshowtafels, trekken het land in om campagne te voeren en proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen. Vanuit Enschede Energie geven we geen... Lees meer »
 2 november 2023  |  Rens Weustink
Enschede Energie bij Het Keukentafelgesprek

Vanmorgen zijn Ruud Mulder en Rens Weustink geïnterviewd voor de podcast Het Keukentafelgesprek. In eerdere seizoenen van deze podcast zijn burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere bestuurders geïnterviewd. Nu is het de beurt aan groen leiderschap.   Groen leiderschap De nieuwe serie podcasts van Het Keukentafelgesprek gaat over groen leiderschap. Dit leiderschap vind je op diverse… Lees meer »

 20 oktober 2023  |  Rens Weustink
Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het de landelijke natuurwerkdag. Van 12:00 tot 16:30 uur kan je ons helpen met het groenonderhoud op Zonnepark De Elsmoat. Een uniek, groen en coöperatief zonnepark net ten zuid-oosten van Enschede. Meld je aan om te helpen via de website van de natuurwerkdag Op dit zonnepark zijn 2 grote houtwallen… Lees meer »

 11 oktober 2023  |  Rens Weustink
Geslaagde Open Energiedag bij Zonnepark De Elsmoat

Op zaterdag 16 september was Zonnepark De Elsmoat toegankelijk voor het publiek tijdens de Open Energiedag 2023. Er kwamen tussen 13:00 en 17:00 uur zo’n 200 mensen een kijkje nemen op dit groene en coöperatieve zonnepark. Foto: Dennis Moekotte, Moekotte Media Creative Agency Tijdens de rondleiding werden verschillende vragen gesteld en beantwoord door projectmedewerkers van… Lees meer »

 20 september 2023  |  Rens Weustink
Kom kijken bij ons coöperatieve zonnepark!

Tijdens de landelijke Open Energiedag 2023 houden wij een open dag bij ons gloednieuwe Zonnepark De Elsmoat. Dit zonnepark is bijzonder door de coöperatieve aanpak en de grote aandacht voor de landschappelijke inpassing in de omgeving. Ben je nog geen lid van Enschede Energie? Kijk ook eens op onze Doe mee pagina om te zien… Lees meer »

 19 augustus 2023  |  Rens Weustink

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN DE DUURZAME ONTWIKKELINGEN IN ENSCHEDE?

Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze activiteiten, onze komende projecten en
andere duurzame ontwikkelingen in Enschede.